Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα – Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορωνοϊού

Εκτός ελέγχου βαίνει η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ποδαρικό με έκδηλη ανησυχία για την πορεία της επιδημίας κάνει ο Νοέμβριος κι αυτό μάλλον σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα.

Μόνο τον Οκτώβριο πέθαναν 1.110 άνθρωποι από επιπλοκές της COVID-19. Πάνω από 600.000 υπολογίζεται ότι είναι οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 60 ετών και η κυβέρνηση συσκέπτεται πυρετωδώς, για να αντιμετωπίσει τη νέα επιδημιολογική κρίση.

Σαββατοκύριακο με μεγάλη διασπορά

Το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, ακούσαμε και είδαμε πολλά.

Καταρχάς είχαμε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – 4.696 το Σάββατο, τα περισσότερα από την αρχή της επιδημίας.

Έπειτα μάθαμε ότι η Πολιτεία σκέπτεται να στέλνει SMS στους ανεμβολίαστους – κάθε μέρα ένα διαφορετικό – ελπίζοντας να τους μεταπείσει κι ας ξέρει κατά βάθος ότι θα μείνει στο… διαβάστηκε.

Ενημερωθήκαμε εκ νέου και για τις απειλές, που δέχονται επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν δημόσια την ανάγκη εμβολιασμού.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η είδηση για τη δημιουργία Δικτύου Μελέτης Αντισωμάτων από τον ΕΟΔΥ, ώστε να αποτυπώνονται με ακρίβεια τα επίπεδα ανοσίας. Για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μέσα σε όλη αυτή την ερεβώδη κατάσταση, πάντως, η ουσία παραμένει η εξής μία. Όσες προσπάθειες κι αν κατέβαλε η κυβέρνηση, για την επιτάχυνση των εμβολιασμών και για την κατάκτηση της περιβόητης ανοσίας της αγέλης, που θα μας έδινε τις ζωές μας πίσω, δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν τη δικαίωσε.

Έτσι στις συσκέψεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας επανατίθεται το ζήτημα επιβολής μέτρων – τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές – καθώς και η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ορισμένες ομάδες πολιτών.

Τρομάζουν (ξανά) οι προβλέψεις

Στην έξαρση της επιδημίας σε περιοχές με πολλούς ανεμβολίαστους είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης – το μαθηματικό μοντέλο του οποίου αποδεικνύεται πάντα ακριβές – «δείχνει» 5.000 κρούσματα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Το ΕΣΥ για άλλη μια φορά δοκιμάζεται, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μέχρι χθες ήταν διαθέσιμες 3-4 κλίνες ΜΕΘ. Με αγωνία αναμένεται τις επόμενες μέρες και το αποτύπωμα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους ακόμη και εντός της μέρας.

Διαβάστε επίσης

Φώφη Γεννηματά – Ντόρα Μπακογιάννη: Έσπασαν ταμπού οι εξομολογήσεις τους

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε μέρα ένα ποτήρι χυμό καρότου

Η λάθος αξιολόγηση των τεστ αντισωμάτων μπορεί να οδηγήσει και σε λάθος εκτίμηση για ανοσία έναντι του ιού

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.