Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε μέρα ένα ποτήρι χυμό καρότου

Όταν ακούς ή σκέφτεσαι για χυμό, το μυαλό σου σίγουρα πηγαίνει στο πορτοκάλι, μήλο, ανανά και άλλα δημοφιλή. Προφανώς, το χυμό καρότου δεν έχεις σκεφτεί να τον εντάξεις στο πρωινό σου.

Εμείς σήμερα θα σου δείξουμε για ποιο λόγο αξίζει να βάλεις τον φυσικό χυμό καρότου στην καθημερινότητά σου, μιας και είναι ιδιαίτερα υγιεινός και ωφέλιμος. Μάλιστα, ο χυμός είναι μια έξυπνη εναλλακτική αν δεν σου αρέσει το καρότο στο φαγητό.

Γιατί είναι  ωφέλιμος;

Όμως, τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε μέρα χυμό καρότου; Και γιατί – σύμφωνα με τους ειδικούς – είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος;

Θα τονώσει τον μεταβολισμό σου

Η βιταμίνη Β που υπάρχει στο καρότο, βοηθά το σώμα να διασπάσει τα λίπη, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες και να τα μετατρέψει σε ενέργεια. Επίσης, οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στο να διαχειρίζεσαι καλύτερα το βάρος σου, καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Θα έχεις μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα με λιγότερες ραγάδες

Το καρότο περιέχει βιταμίνη C, E και Κ. Που σημαίνει ότι ο χυμός του βοηθά στο να έχεις μια υγιή επιδερμίδα. Και λαμπερή. Η βιταμίνη C, εκτός από την αντιοξειδωτική της δράση, βοηθά -ειδικά το καλοκαίρι – το αντηλιακό να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, έχει αντιγηραντική δράση καθώς μεταξύ άλλων, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και στην πρόληψη των ρυτίδων. Η βιταμίνη E, προστατεύει επίσης την επιδερμίδα σας από τον ήλιο, ενώ η Κ βοηθά δραστικά στην επούλωση των πληγών αλλά και των ραγάδων! (Ακόμα δεν πειστήκατε;)

Βελτιώνει την υγεία των ματιών

Ο χυμός καρότου περιέχει υψηλές ποσότητες θρεπτικών ουσιών που ωφελούν τα μάτια μας. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιος σε προ-βιταμίνη Α όπως το Β-καροτένιο. Αρκετές μελέτες συσχετίζουν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών που περιέχουν Προ-βιταμίνη Α με μειωμένο κίνδυνο τύφλωσης και οφθαλμικών παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία. Επιπλέον, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, δύο άλλων καροτινοειδών που συσσωρεύονται στα μάτια και τα προστατεύουν από το βλαβερό φως. Η αυξημένη πρόσληψη λουτεΐνης και ζεαξανθίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οφθαλμικών προβλημάτων, όπως εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Ο χυμός καρότου αποτελεί μια καλή πηγή Καλίου, ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Οι αντιοξειδωτικές ενώσεις στο χυμό καρότου μπορούν, επίσης, να ωφελήσουν την καρδιά. Σε μια 3μηνη μελέτη σε 17 ενήλικες με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση 2 φλιτζανιών την ημέρα αύξησε σημαντικά τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του αίματος μειώνοντας την οξείδωση των λιπιδίων που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις.

Πηγή: healthline.com

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις μετά το φαγητό

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού οι τιμές του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Μελέτη: Τι δείχνει η χορήγηση της θεραπείας για αυτοάνοσα στους ασθενείς που νοσούν επίσης από COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.