ΠΟΥ: Αυξάνεται η μεταδοτικότητα της Δέλτα Plus

Την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα Plus, η οποία εμφανίζεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στον κόσμο, παρακολουθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Από τον Ιούλιο παρατηρείται αύξηση της μεταδοτικότητας της», ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του για την COVID-19.

Αυτή η υποπαραλλαγή περιλαμβάνει τρεις νέες μεταλλάξεις. Δύο εκ των οποίων εντοπίζονται στην πρωτεΐνη ακίδα. Αλληλουχίες της ΑΥ.4.2 φορτώθηκαν στην παγκόσμια βάση δεδομένων GISAID από 43 χώρες.

Το 93% προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παρατηρείται σταδιακή αύξηση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων.

Κατά την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου, η υποπαραλλαγή ΑΥ.4.2 αποτελούσε το 5,9% όλων των μολύνσεων που οφείλονταν στη Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Σε εξέλιξη επιδημιολογικές μελέτες

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη επιδημιολογικές και εργαστηριακές μελέτες για να καθοριστεί αν η ΑΥ.4.2 είναι πιο μολυσματική ή αν αποδυναμώνει τα αντισώματα.

Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4,96 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Συνολικά, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 244 εκατομμύρια κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, με 2,9 εκατομμύρια μολύνσεις. Η Ευρώπη είναι η μοναδική περιοχή του κόσμου όπου καταγράφεται αύξηση.

Ο αριθμός των θανάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυξήθηκε επίσης κατά 5%, καθώς περισσότεροι από 49.000 άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19.

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι με σοβαρή αλλεργία μπορούν με ασφάλεια να εμβολιαστούν πλήρως κατά της COVID-19

Έρευνα: Ένας στους 5 Έλληνες δηλώνει διστακτικός ή «αρνητής» στο εμβόλιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.