Μονόδρομος οι εμβολιασμοί στη Β. Ελλάδα – Κινητές Μονάδες επιχειρούν για το 40%

Περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης επισκέπτεται σήμερα ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία», γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ) Μάριος Θεμιστοκλέους. Η αύξηση των εμβολιασμών στη Β. Ελλάδα είναι μονόδρομος – περίπου το 60% παραμένει ανεμβολίαστο σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ). Από σήμερα Κινητές Μονάδες του Υπουργείου Υγείας μεταβαίνουν ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, για να κάνουν το εμβόλιο σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους θα συναντήσει φορείς της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και υγειονομικούς, προκειμένου να επιτευχθεί έστω και μικρή αύξηση στους εμβολιασμένους.

Η Β. Ελλάδα μετράει πολλές πληγές από την αρχή της επιδημίας COVID-19. Συνολικά, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 6.500. Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα ασθενείς με κορωνοϊό, ως επί το πλείστον ανεμβολίαστοι. Το 50% των ασθενών, οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, προέρχεται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο Κιλκίς είναι ανεμβολίαστο το 58,4% του πληθυσμού, στην Πιερία το 57,7% και στη Δράμα το 56,8%, στην Ξάνθη το 54,2%, στις Σέρρες το 53,6%, στη Χαλκιδική και στη Φλώρινα το 52,3%.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης

Την ανάγκη να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμών, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα και να μην πιέζεται το σύστημα υγείας, τόνισε από τη Δράμα η αναπληρώτρια Υπουργός  Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σε δηλώσεις μετά από ευρεία σύσκεψη με τοπικούς φορείς, η κα Γκάγκα εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, που υπάρχουν στη Β. Ελλάδα.

Περισσότερα από 12.420.000 εμβολιασμοί έχουν διενεργηθεί στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης ο Μάριος Θεμιστοκλέους, με μία δόση έχει εμβολιαστεί το 62% του γενικού πληθυσμού και 71% του ενήλικου πληθυσμού.

Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 59% του γενικού πληθυσμού και το 69% του ενήλικου πληθυσμού Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 63,2% του γενικού πληθυσμού και 74,35 του ενήλικου πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίδου: Η 3η δόση μειώνει κατά 11 φορές τον κίνδυνο μόλυνσης

Νόσος των δοκιμαστηρίων: Λοιμώξεις πίσω από το παραβάν

Οι 8 καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης για τους vegan

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.