Θεοδωρίδου: Η 3η δόση μειώνει κατά 11 φορές τον κίνδυνο μόλυνσης

«Η 3η δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρύτερη διάρκεια προστασίας», υπογράμμισε η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης,  όσοι έχουν λάβει την 3η δόση «έχουν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν. Και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που έλαβαν 2 δόσεις».

Προειδοποίησε ότι «το long CONID έχει μεγάλη διάρκεια ζωής». Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος αποτροπής. Ανέφερε επίσης, ότι ο ΕΜΑ αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης δόσης για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna για τους 18 έως 55, 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Πιο ήπιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες

Η κα. Θεοδωρίδου σημείωσε πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες από την τρίτη δόση είναι παρόμοιες ή και ηπιότερες από αυτές της δεύτερης δόσης.

«Θα πρέπει να πούμε ότι άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δύο δόσεις», τόνισε.

«Πρέπει να διευκρινιστεί ότι, άτομα με ιστορικό νόσησης συστήνεται να κάνουν μια δόση εμβολίου, ανεξάρτητα τρων εμβολίων που έχουν κάνει πριν τη νόσηση. Εάν ήδη μετά τη νόσηση έχουν κάνει μια ή δύο δόσεις, δεν χρειάζεται τρίτη δόση», πρόσθεσε.

Το κύριο όπλο για τη μείωση του κορονοϊού είναι ο εμβολιασμός, είπε η κα. Θεοδωρίδου.

Μελέτη «Η ορφάνια από την COVID-19»

«Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει το γονιό του», σημείωσε η κα Θεοδωρίδου και πρόσθεσε: «Χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και την διατήρηση της ψυχικής τους υγείας».

Διαβάστε ακόμα 

Τσιόδρας: Έρχεται η πανδημία των ανεμβολίαστων

Γκάγκα: Ανησυχούν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Β. Ελλάδα

Συμπληρώματα διατροφής: Αυτά περιορίζουν τις παρενέργειες από το εμβόλιο COVID-19

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.