Η Pfizer ζήτησε άδεια για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5 -11 ετών

Άδεια για κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών, ζήτησε  επισήμως προς τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, η Pfizer/ BioNTech.

Η Pfizer ανέφερε ότι υπέβαλε στοιχεία για την αδειοδότηση του εμβολίου. Η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει γρήγορα στις διαδικασίες.

Απόφαση FDA

Η απόφαση του FDA αναμένεται με αγωνία από αρκετούς γονείς, καθώς αναμένεται ότι θα επηρεάσει τόσο την οικογενειακή ζωή, αλλά και τη λειτουργία των σχολείων.

Η άδεια δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών. Aλλά από το εάν η κοινοπραξία μπορεί να αποδείξει στους ρυθμιστές ότι μπορούν να αναπτύξουν σωστά ένα νέο παιδιατρικό σκεύασμα.

Ο FDA έχει ορίσει την 26η Οκτωβρίου ως ημερομηνία που θα διεξαχθεί η ανοιχτή διαδικασία ακρόασης από ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι θα συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Τρίτη δόση εμβολίου

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι τα άτομα με σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό θα μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna .

Η πολυαναμενόμενη αυτή οδηγία έρχεται αφότου αρκετά κράτη – μέλη της Ε.Ε. ξεκίνησαν τις δικές τους εμβολιαστικές εκστρατείες με τις ενισχυτικές δόσεις. Με τη χορήγηση αυτών να γίνεται περίπου έξι μήνες μετά τις δύο πρώτες.

Διαβάστε επίσης 

Δέλτα: Ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι έχουν ίδιο ιικό φορτίο όταν μολύνονται

Βαρύ το αποτύπωμα της πανδημίας στους ασθενείς με καρκίνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.