Επανεκκίνηση της διαχείρισης της επιδημίας με νέα επιτροπή, νέους περιορισμούς και νέο ΕΟΔΥ

Η επανεκκίνηση του τρόπου διαχείρισης της επιδημίας στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης στο τέλος Αυγούστου με την έξοδο από την διαχείριση της επιδημίας δύο βασικών πρωταγωνιστών, του Βασίλη Κικίλια και του Νίκου Χαρδαλιά, σηματοδότησε και το τέλος ενός συγκεκριμένου πλαισίου σε ότι αφορά την κρίση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθησε η παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα απορροφηθεί ή θα συνεπικουρείται από μία άλλη επιτροπή που θα αναλάβει την πορεία προς την μεταCOVID εποχή.

Η επανεκκίνηση της διαχείρισης της επιδημίας εστιάζεται και σε κάποιες άλλες αλλαγές σε ότι αφορά τα μέτρα, τόσο τα περιοριστικά όταν σε κάποια περιοχή σημειώνεται έκρηξη κρουσμάτων, όσο και για τους πολίτες που επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται αύριο:

  • τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους πολίτες. Οι εμβολιασμένοι πολίτες ακόμα και στις κόκκινες περιοχές θα έχουν περισσότερες ελευθερίες, ενώ αντίστοιχα οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν και άλλους περιορισμούς. Οι ελευθερίες των εμβολιασμένων εστιάζονται κυρίως στη διασκέδαση, ειδικά τη νυχτερινή και να υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής μουσικής σε κλειστούς χώρους που βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι.
  • τις αλλαγές στον επιστημονικό τρόπο διαχείρισης της επιδημίας. Μία νέα επιτροπή που ήταν από παλιά θεσμοθετημένη για τα Χρόνια Νοσήματα, θα επαναδραστηριοποιηθεί καθώς ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και θα μας ταλαιπωρεί ως χρόνιο νόσημα για πολύ καιρό ακόμα.
  • πιθανόν το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ. Οι επικρατέστεροι είναι ο Θεοκλής Ζαούτης Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χωρίς αυτό να αποκλείει και τρίτο υποψήφιο. Ωστόσο, οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο όνομα του κ. Θ. Ζαούτη.

 

Διαβάστε επίσης

Ξεπεράσαμε τα 12 εκατ. εμβολιασμούς- Οι περιοχές με την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Θεοδωρίδου: Ασφαλής η ταυτόχρονη χορήγηση εμβολίου COVID-19 και γρίπης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.