Μετάλλαξη Δέλτα: Προκαλεί βλάβες ακόμα και στα μάτια

Τα περιστατικά Δέλτα πρωτοεμφανίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2021 αφού αρχικά εντοπίστηκαν στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2020. Το CDC εκτιμά ότι περισσότερο από το 97% των νέων περιπτώσεων COVID στην Αμερική προκαλούνται σήμερα από λοιμώξεις Δέλτα, από τις 7 Αυγούστου.

Ενώ κάθε μόλυνση είναι διαφορετική, η Δέλτα φαίνεται να προκαλεί ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα

Φαίνεται ότι ο βήχας και η απώλεια της όσφρησης είναι λιγότερο συχνές”, δήλωσε η Δρ Inci Yildirim,  στο Yale Medicine, σε ένα άρθρο σχετικά με την παραλλαγή Δέλτα. «Και ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή και ο πυρετός είναι παρόντες με βάση τις πιο πρόσφατες έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων οφείλονται στο στέλεχος Δέλτα».

Τα σταγονίδια μπορούν επίσης να εισέλθουν στο σώμα σας μέσω των ματιών σας. Μπορεί επίσης να μολυνθείτε αγγίζοντας τα μάτια σας αφού αγγίξετε κάτι που έχει τον ιό πάνω τους, λέει η Yildirim.

Μπορεί η μετάλλαξη Δέλτα να προκαλέσει συμπτώματα στα μάτια;

Δεν ξέρουμε ακόμαμε σιγουριά. Έχουν υπάρξει μεμονωμένες αναφορές για λοιμώξεις Δέλτα που προκαλούν συμπτώματα στα μάτια.

Τα μάτια και την όραση με τρόπους που ήταν άγνωστοι μέχρι πρότινος μπορεί να επηρεάζει ο νέος κορονοϊός. Μία νέα κλινική μελέτη αποκαλύπτει ότι η μόλυνση από αυτόν μπορεί να προκαλέσει ανατομικές βλάβες βαθιά μέσα στο μάτι, οι οποίες ίσως αποτελούν ένδειξη γενικότερης βλάβης στο κεντρικό νευρικό σύστημα και ειδικά στον εγκέφαλο.

Συμπτώματα στα μάτια

Κόκκινα, αιματηρά μάτια

Ροζ μάτι (επιπεφυκίτιδα)

Πονόματος

Φαγούρα στα μάτια

Θολή όραση

Ευαισθησία στο φως

Εάν έχετε κακές εποχιακές αλλεργίες, πιθανότατα γνωρίζετε πόσο οι αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν τα μάτια σας. Τα κόκκινα μάτια είναι ένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα, λένε οι ειδικοί.

Και ενώ τα “κλασικά” συμπτώματα COVID-19 γίνονται όλο και λιγότερο συχνά, μπορούν ακόμα να εμφανιστούν. Βήχας, απώλεια γεύσης ή οσμής και ορισμένα γαστρεντερικά συμπτώματα εξακολουθούν να εμφανίζονται, αλλά γίνονται λιγότερο πιθανά.

Λάβετε τέλος υπόψη,  ότι το κοκκίνισμα των ματιών είτε προκαλείται από ιό είτε από βακτήρια, μπορεί να επιμολύνει όποιον αγγίξει την κολλώδη και υγρά εκκρίματα από τα μάτια ή αντικείμενα μολυσμένα από αυτά.

Πηγή:allaboutvision.com

Διαβάστε επίσης 

Φθηνό φορητό τεστ για αντισώματα Covid-19 βγάζει αποτέλεσμα μόνο σε 5 λεπτά

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η χορήγηση της 3ης δόσης στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Σέξι τρικ για να ξυπνήσετε τη σχέση σας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.