Παπαευαγγέλου: Σε ύφεση η πανδημία- μειώνονται οι εισαγωγές

Για ύφεση της πανδημίας αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά την τοποθέτησή της στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού, επισήμανε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν μια διαφορετική εικόνα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ, προσθέτοντας ότι την περασμένη Τρίτη υπερβήκαμε τους 350.000 διαγνωστικούς ελέγχους.

Οι νέες εισαγωγές μειώνονται, σημείωσε κα Παπαευαγγέλου. Τόνισε, δε, ότι επιστρέφουμε σταδιακά στις δραστηριότητές μας, με όπλο τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

«Το 53% των κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών», είπε και πρόσθεσε ότι «συχνότερο αίτιο μετάδοσης στην κοινότητα είναι η ενδοοικογενειακή διασπορά». «Τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους αφορούν σταθερά το 20-21% από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα», υπογράμμισε.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα, η εμβολιαστική κάλυψη των άνω των 60 ετών είναι σταθερή, δεν παρουσιάζει άνοδο, είναι μια δυσοίωνη εξέλιξη», είπε, για να χαρακτηρίσει θετική την «αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης των εφήβων μας και των φοιτητών».

Σε 6 περιοχές το ιικό φορτίο είναι υψηλό

Η κα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κυρίως επειδή η εμβολιαστική κάλυψη είναι περιορισμένη.

Ειδικότερα οι περιοχές αυτές είναι: Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Ευρυτανία, Αργολίδα και Ηλεία.

Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά

Η καθηγήτρια σημείωσε πως θα δούμε κατακόρυφη αύξηση των self test που θα διενεργούνται, καθώς όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.

Όσον αφορά τους μαθητές, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, με το άνοιγμα των σχολείων βρέθηκαν μέσω των τεστ 212 ασυμπτωματικά παιδιά.

Η καθηγήτρια τόνισε, όμως, ότι κάθε παιδί που θα βρίσκεται θετικό θα μένει σπίτι, άρα θα μειώνεται η διασπορά μέσα στην τάξη.

Έκκληση για εμβολιασμό

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, είπε ότι «ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει καλά, πάνω από το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο», για να προσθέσει: «Μας ενδιαφέρει να πιάσουμε το 100% για τις μεγάλες ηλικίες και τους ευπαθείς». «Ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες», είπε, κάνοντας έκκληση στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης 

Τι αλλάζει στα εμβολιαστικά κέντρα- Ποια κλείνουν

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση εμβολίου

Ψάρι ή κρέας; Ποιο είναι πιο υγιεινό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.