Κορονοϊός: 1.000 – 1.500 θετικά self test σε μαθητές – Κίνητρο τα δωρεάν 50ΜΒ στους έφηβους

Από τα περίπου 800.000 self tests που έγιναν την περασμένη Κυριακή σε μαθητές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν 1.000 με 1.500 παιδιά θετικά, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, δίνοντας βαρύτητα στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην ξανακλείσουν τα σχολεία.

Αναφορικά με το κίνητρο των 50 GB στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών που θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως τα data θα κομίζονται κατόπιν βεβαίωσης του γονέα στον οποίο ανήκει το κινητό τηλέφωνο στο gov.gr

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως για το θέμα της εισόδου ανηλίκων στους κλειστούς χώρους εστίασης, θα γίνεται με self test για τα παιδιά 5-11 ετών και με rapid test 48 ωρών για εκείνα 12-17 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είπε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους στις ηλικίες 15 – 17 ετών το 25% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα ραντεβού φτάνει στο 26,5% (90.000 παιδιά αυτή της ηλικιακής ομάδας) και στις ηλικίες
12 – 14 ετών έχουν εμβολιαστεί τις τελευταίες ημέρες 13.500 παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Ο στόχος της τρίτης δόσης του εμβολίου – Πότε θα γίνεται, από σήμερα τα ραντεβού

Πού γίνονται δωρέαν rapid test για εμβολιασμένους, σήμερα Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.