Aεροπορικές εταιρείες το απαγορεύουν πλέον σε όλες τις πτήσεις τους

Η πανδημία του COVID έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια, από την αυτονόητη χρήση της μάσκας έως την αλλαγή του τρόπου επιβίβασης στα αεροπλάνα για μεγαλύτερη κοινωνική απόσταση.

Ορισμένες πολιτικές έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, όπως η διατήρηση κενών μεσαίων καθισμάτων ή η διακοπή της εξυπηρέτησης φαγητού και ποτού. Αλλά τώρα, ορισμένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν ένα συγκεκριμένο πράγμα κατά τη διάρκεια των πτήσεων για να είναι όλοι ασφαλείς.

Σε ανακοίνωση που εστάλη στις αεροσυνοδούς στις 10 Σεπτεμβρίου, η Southwest Airlines ανέφερε ότι δεν θα ξαναρχίσει την πώληση αλκοολούχων ποτών στα αεροπλάνα της, αναφέρει η USA Today.

Η εταιρεία τονίζει ότι η πρόσφατη απόφαση των αξιωματούχων για παράταση της ισχύουσας ομοσπονδιακής εντολής μάσκας για όλους τους επιβάτες στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια επηρέασε την απόφαση να καθυστερήσει περαιτέρω η επιστροφή της υπηρεσίας ποτών.

«Με την παράταση της χρήσης μάσκας έως τις 18 Ιανουαρίου 2022, δεν υπάρχουν τρέχοντα σχέδια για την επιστροφή του αλκοόλ πριν από τον Ιανουάριο του 2022» , ανέφερε στην ανακοίνωση ο Randall Miller, διευθυντής των πτήσεων, πρωτοβουλιών και σχεδιασμού για τις Southwest Airlines.

Επιθέσεις από επιβάτες

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Southwest παρατείνει την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Αφού ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να σερβίρει μπύρα, κρασί και κοκτέιλ κατά την πτήση μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μια βίαιη επίθεση από έναν απείθαρχο επιβάτη που έστειλε μία αεροσυνοδό στο νοσοκομείο οδήγησε τα στελέχη της εταιρείας να αναβάλουν την επιστροφή των αλκοολούχων ποτών.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη άνοδο στα περιστατικά βίας και ταραχών από επιβάτες στις πτήσεις, πήραμε την απόφαση να διακόψουμε την προαναγγελθείσα επανεκκίνηση της υπηρεσίας αλκοόλ», δήλωσε τότε ο εκπρόσωπος της Southwest Chris Mainz .

“Συνειδητοποιούμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να είναι απογοητευτική για ορισμένους πελάτες, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση αυτή τη στιγμή προς το συμφέρον της ασφάλειας και της άνεσης όλων των πελατών και του πληρώματος”.

Η Southwest δεν είναι η μόνη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που καταργεί την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών κατά την πτήση.

Και η American Airlines

Στις 19 Αυγούστου, η American Airlines ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη δική της αναστολή πωλήσεων αλκοόλ έως τις 18 Ιανουαρίου.

Εκτός από την παράταση της ομοσπονδιακής εντολής μάσκας, η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης αντιμετωπίσει μια αύξηση των περιστατικών που αφορούν ενοχλητικούς επιβάτες, που εν μέρει ώθησαν την εταιρεία να σταματήσει να επαναφέρει το ποτό.

“Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για το πλήρωμα και τους πελάτες μας στο αεροσκάφος μας”, δήλωσε η διευθύντρια πολιτικών υπηρεσιών πτήσεων της American Airlines, Stacy Frantz, σε πρόσφατη ανακοίνωση προς το προσωπικό.

Πηγή: bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτικό τεστ COVID-19 για ανεμβολίαστους ταξιδιώτες από 16 χώρες

Μπλόκο στα ταξίδια των ανεμβολίαστων από σήμερα

Πώς έφτασε η Δανία να υποβιβάζει την πανδημία σε εποχική νόσο – Παραμένουν όμως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.