Μαγιορκίνης: Σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

Για σημάδια σταθεροποίησης και τάση συρρίκνωσης, της πανδημίας  στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού,ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε για το πως θα κινηθεί η πανδημία το επόμενο διάστημα,  εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αναφέρθηκε στην επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές και την άλλου τύπου κινητικότητα, αιτιολογώντας τα σημάδια της σταθεροποίησης που παρατηρούνται.

Έκκληση για εμβολιασμό

Τόνισε δε, πως «αναμένουμε υψηλότερο τείχος ανοσίας μετά τον εμβολιασμό και των νέων, που συμβάλλει στον έλεγχο που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες», σημειώνοντας ωστόσο ότι «σε ένα μήνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας», απευθύνοντας νέα έκκληση για εμβολιασμό.

Διαβεβαίωσε ότι, ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση, επισημαίνοντας ότι «αν είχαμε 10% περισσότερο ποσοστό εμβολιασμού θα είχαμε περίπου 100 διασωληνωμένους τώρα». Και ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι «ο εμβολιασμός δεν αύξησε τις μεταλλάξεις».

Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ

Η πίεση, ωστόσο, στο ΕΣΥ συνεχίζεται  με τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ να αυξάνονται κατά 8%, αλλά δείχνει σημάδια επιβράδυνσης σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως οι εισαγωγές είναι 250-300 κάθε ημέρα, ενώ το Rt είναι κοντά στη μονάδα.

Μετάλλαξη Μu

Ερωτηθείς για το νέο στέλεχος Μu, που έχει εντοπιστιστεί και στη χώρα μας, τόνισε, «Η μετάλλαξη Μu εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική. Υπάρχουν μεταλλάξεις που μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Όμως η μετάλλαξη είναι στο στάδιο της παρακολούθησης».

Διαβάστε επίσης 

Εντοπίστηκαν κρούσματα της μετάλλαξης Mu στην Ελλάδα – Κυρίαρχη η Δέλτα

ΕΜΑ και ECDC: Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη χορήγησης γ’ δόσης σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο γενικό πληθυσμό

Πλεύρης: Άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.