Σοκάρουν οι αξονικές που δείχνουν βλάβες στους πνεύμονες νέων με COVID-19 – Μήνυμα Μαγιορκίνη

Αξονικές τομογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες ο κορονοϊός ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 ετών με COVID-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά COVID-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολιάζει.

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» καταλήγει ο κ. Μαγιορκίνης.

Διαβάστε επίσης

Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι των συζητήσεων ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών

Γ. Μαγιορκίνης: Αυξάνονται θάνατοι και εισαγωγές σε ΜΕΘ – Ένας 70άρης κερδίζει 20 χρόνια με το εμβόλιο

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.