Στη 2η φάση δοκιμών, πέρασε το φάρμακο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα από το μέτωπο της επιστήμης, στη μάχη κατά του κορονοϊού. Την έναρξη της δεύτερης φάσης των δοκιμών για το αντιικό φάρμακο της Pfizer για την αντιμετώπιση της COVID-19 ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι η Pfizer «προχωράει στη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντιικό της φάρμακο, που προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί».

«Για να νικήσουμε τον ιό θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια όσο και τα φάρμακα», σημείωσε ο επικεφαλής της Pfizer.

Κλινική δοκιμή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στην κλινική δοκιμή θα λάβουν μέρος περίπου 1.140 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν την PF07321332/ριτοναβίρη ή placebo φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

H δοκιμή αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος κλινικής ανάπτυξης, που αποτελείται από πολλαπλές εν εξελίξει και προγραμματισμένες κλινικές δοκιμές για την αξιολόγηση αυτού του πρώιμης παρέμβασης υποψηφίου φαρμάκου, για πιθανή χρήση σε ευρεία κλίμακα ασθενών.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα φάρμακο, το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης 

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση ανθεκτικής μετάλλαξης

ΠΟΥ: Η «Mu», η νέα παραλλαγή του κορονοϊού μπορεί να είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Κομισιόν: Τρίτη δόση εμβολίου χωρίς έγκριση του ΕΜΑ, περικλείει νομικούς κινδύνους

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.