Αίτηση έγκρισης τρίτης δόσης κατέθεσε η Pfizer – Παράγει ισχυρά αντισώματα

Φάκελο με όλα τα νέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης του εμβολίου κατέθεσαν οι Pfizer/BionTech στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα η αίτηση αφορά στην πλήρη έγκριση της χορήγησης μιας τρίτης δόσης του εμβολίου τους σε άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω και έρχεται μετά την πλήρη έγκριση του εμβολιασμού σε δύο δόσεις με το σκεύασμα που ανέπτυξαν από κοινού, η οποία δόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τα δεδομένα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι μια τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ισχυρών εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του αρχικού στελέχους της COVID-19 σε 306 ανθρώπους ηλικίας από 18 έως 55 ετών, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές έλαβαν την τρίτη δόση του σκευάσματος μεταξύ 4,8 και 8 μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους και τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του αρχικού στελέχους του ιού ήταν 3,3 φορές περισσότερα μετά την τρίτη δόση, σε σχέση με αυτά που αναπτύχθηκαν έναν μήνα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Οι Pfizer και BioNTech ανέφεραν ότι στο 99,5% των συμμετεχόντων παρατηρήθηκε τετραπλάσια ανοσολογική απόκριση μετά την τρίτη δόση, συγκριτικά με το 98% μετά τη δεύτερη δόση.

Οι εταιρείες αναμένουν να ολοκληρώσουν την υποβολή της αίτησης μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η τρίτη δόση του εμβολίου πρέπει να καθυστερήσει και να δοθεί προτεραιότητα στις φτωχές χώρες να κάνουν το εμβόλιο.

Διαβάστε επίσης

Θεμιστοκλέους κατά ΠΟΕΔΗΝ: Συμβάλλει στον αντιεμβολιασμό

Στη δίνη του κορονοϊού η χώρα- Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας σε Νάξο, Ικαρία και Ηλεία

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση ανθεκτικής μετάλλαξης

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.