Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση ανθεκτικής μετάλλαξης

 

Δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί μια παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια, γνωστοποίησε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, είπε ότι σε διάστημα 95 ημερών θα μπορούν να έχουν αποτελεσματικό εμβόλιο.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή, οι επιστήμονές μας την εξετάζουν», σημείωσε  και πρόσθεσε, «Ερευνούν για να δουν αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη καμία, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί κάποια από αυτές».

Σε 95 ημέρες η ανάπτυξη εμβολίου

Αναφέρθηκε επίσης, σε μια ειδική διαδικασία της εταιρείας για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου εντός 95 ημερών από τον εντοπισμό της. Ειδικοί σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας επαναλαμβάνουν εδώ και μήνες ότι η διεύρυνση της εμβέλειας των υφιστάμενων εμβολίων σε όλο τον πληθυσμό θα μειώσει την ευκαιρία για περαιτέρω μετάλλαξη του ιού.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Pfizer, υπογράμμισε ότι η εταιρεία δεν έθεσε ως προτεραιότητα την εμπορία των εμβολίων για να αμβλύνει τον δισταγμό για τα εμβόλια, αλλά αντίθετα επικεντρώθηκε στην αύξηση της προσφοράς τους για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση και να συνεχίσει να καταπολεμά τις αναδυόμενες παραλλαγές.

«Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι προτεραιότητα για εμάς να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Foxnews

Διαβάστε επίσης 

Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία έως την άνοιξη του 2022

Αυτή είναι το πιο σημαντικό εμπόδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ανεμβολίαστοι: Έχουν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.