Κικίλιας και Κοτανίδου θα ανακοινώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, θα ανακοινώσουν, αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Μία πρώτη γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι έδωσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου, έστειλε τελεσίγραφο στους ανεβολίαστους, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρός τους.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους εστίασης σε όσους δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως καφετέριες και εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, θέατρα και σινεμά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως και σε χώρους άθλησης δεν θα μπορούν να μπουν οι ανεμβολίαστοι, αφού ήδη οι ίδιες οι ομάδες έχουν δώσει ένα δείγμα γραφής προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού. Η είσοδος στα γήπεδα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test).

  • Υποχρεωτικό εργαστηριακό τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

Διαβάστε επίσης 

Η κυβέρνηση σφίγγει τη «μέγγενη» στους ανεμβολίαστους

Τρόμος για το κύμα των ανεμβολίαστων: Μαζί με τους εκδρομείς γυρίζουν και τα μέτρα

Οικονόμου: Μη αποδεκτά αυτά που λένε οι ανεμβολίαστοι – Αύριο το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.