Οικονόμου: Μη αποδεκτά αυτά που λένε οι ανεμβολίαστοι – Αύριο το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει η ανακοίνωση των μέτρων, που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με στόχο να μπει φραγμός στην διασπορά του κορονοϊού, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για τα εμβόλια είπε πως «οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμβολιασμού και λίγους μήνες αργότερα είμαστε σε θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Κατανοούμε πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο. Σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια και οι λόγοι δεν είναι πλέον αποδεκτοί».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η κυβέρνηση έχει εικόνα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά και για όσα δεν λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό θα είναι το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα κινηθεί.

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά, που θα μπορούν να εφαρμοστούν και να ελέγχονται.

Αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν σε λίγες ημέρες τα σχολεία είπε ότι υπάρχει σαφής σχεδιασμός, που θα ανακοινωθούν στην ώρα τους από το αρμόδιο υπουργείο.

Τείχος ανοσίας

«Δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε να βρισκόμαστε, αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο» σχολίασε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς ποιος είναι ο στόχος για το τείχος ανοσίας.

Πρόσθεσε ότι είμαστε το ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες φτάνει στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό.

 

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Τρόμος για το κύμα των ανεμβολίαστων: Μαζί με τους εκδρομείς γυρίζουν και τα μέτρα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.