Τι περιμένει τους ανεμβολίαστους – Οι τελευταίες πληροφορίες

Πολλοί είναι εκείνοι, που παραμένουν ανεμβολίαστοι, φύσει και θέσει αντίθετοι στις πιέσεις της κυβέρνησης και των ειδικών να σηκώσουν μανίκια. Η συζήτηση για το τι περιμένει τους ανεμβολίαστους “φουντώνει” και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η καθημερινότητά τους θα δυσκολέψει αρκετά.

Ακούγονται διάφορα. Πηγές του Healthstories, πάντως, αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν στη διασκέδαση και στην εργασία. “Ωστόσο στόχος μας είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι και η υποχρεωτικότητα είναι το τελευταίο που σκεπτόμαστε σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων”, μας έλεγαν χαρακτηριστικά.

Οι εξορμήσεις στα νησιά – υπέροχες όσο και απαραίτητες για όποιον τις αντέχει οικονομικά – συνδέονται με αύξηση στους διασωληνωμένους ηλικίας από 18 έως 39 ετών πάνω από 50%. Ένα στα τέσσερα κρούσματα σημειώνεται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα. Καθημερινά αυξάνονται οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις και η ανάγκη να επιταχυνθεί ο μειωμένος ρυθμός των εμβολιασμών καθίσταται επιτακτική.

Η κρατούσα αντίληψη θέλει τα νέα μέτρα να “τσούζουν” οικονομικά τους ανεμβολίαστους, μιας και συζητείται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα διαγνωστικά τεστ, προκειμένου να προσέρχονται στη δουλειά τους.

Είναι, επίσης, πιθανό οι ανεμβολίαστοι να μπορούν να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο με αρνητικό τεστ και, μάλιστα, όχι κάθε μέρα συνεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, Δευτέρα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) δύναται να επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ σε ανεμβολίαστους του ιδιωτικού τομέα, που παρουσιάζονται στον εργασιακό τους χώρο χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό (self test, rapid test ή PCR test).

Αυτό αφορά και στους εργοδότες.

Αντίστροφη μέτρηση για την 3η δόση

Την ίδια ώρα η χώρα μετρά αντίστροφα για την 3η δόση του εμβολίου – ασπίδα ενάντια στην COVID-19.

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε πως «επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι, έτσι ώστε να μπορούμε να υποδεχθούμε ως επιχείρηση «Ελευθερία» την 3η δόση. Τις κατευθυντήριες οδηγίες θα μας τις δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και ανάλογα με αυτές θα κινηθούμε».

Ο κ. Θεμιστοκλέους τοποθέτησε χρονικά μια τέτοια εξέλιξη στο τέλος του μήνα, προς τις αρχές Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα το αποφασίσει, αφού θα το έχει εγκρίνει πρώτα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Μετά το Ισραήλ και η Γερμανία ανακοίνωσε πως εξετάζει τη χορήγηση ενισχυτικής 3ης δόσης του εμβολίου, η οποία θα επικεντρώνεται σε ηλικιωμένους και σε άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί μετά τον 15Αύγουστο να επανέλθει ο ρυθμός εμβολιασμών, που για την ώρα κάνει… διακοπές.

Διαβάστε επίσης

Καύσωνας: Αναγνωρίστε τα σημάδια της αφυδάτωσης από το δέρμα σας

Ρομπότ για το ΕΣΥ έφτιαξε η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.