Μ. Θεμιστοκλέους: Μείωση στους εμβολιασμούς λόγω καλοκαιριού

Περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοιού ή αλλιώς το 49% του πληθυσμού, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Από την ενημέρωση απουσίαζε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, λόγω καλοκαιρινής άδειας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 45.000 εμβολιασμοί και όπως είπε παρατηρείται μείωση των εμβολιασμών λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Από την πρώτη ημέρα της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν πραγματοποιηθεί 10.540.000 εμβολιασμοί (περισσότεροι από 5.705.000 έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 54,5% του γενικού πληθυσμού και σε 63,7% στον ενήλικο πληθυσμό).

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την α’ δόση του εμβολίου 10.000 άτομα.

Έφηβοι και παιδιά

Συνολικά 33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας 15-17 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους και 5.300 αντίστοιχα στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών.

Σε πλήρη λειτουργία, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους είναι η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, όπου 3.200 πολίτες έχουν κάνει σχετική αίτηση και ήδη έχει γίνει εμβολιασμός σε 725 πολίτες.

Ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες για τους εμβολιασμούς Ρομά και μεταναστών, ενώ εμβολιασμοί είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες αν το ζητήσουν οι ιδιοκτήτες.

Διαβάστε επίσης

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τα 3 πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 2.156 κρούσματα – 188 διασωληνωμένοι, 8 θάνατοι

Χαρδαλιάς: Όλοι όσοι δεν εμβολιάζονται, πρέπει να τεστάρονται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.