Μ. Θεμιστοκλέους για γ’ δόση – Επιχειρησιακά μπορούμε από τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου

«Είμαστε έτοιμοι τέλος του μήνα ή αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφασίσει την γ’ δόση εμβολιασμών, να μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους σχετικά με το αν θα χρειαστεί να γίνει γ΄ δόση εμβολίου έναντι του κορονοϊού.

Ο κ. Μ. Θεμιστοκλέους απάντησε ότι αρμόδια για το θέμα αυτό είναι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και θα καταθέσει τις εισηγήσεις της.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, οι επίσημοι φορείς και σε διεθνές σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στη δική μας χώρα δεν έχουν τοποθετηθεί όσον αφορά την 3η δόση.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και στη δική μας χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανάλογα και με την ηλικία, ανοσοκατεσταλμένους και το χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός», πρόσθεσε.

Αντισώματα κορονοϊού

Σημείωσε ακόμα πως προς το παρόν φαίνεται τα αντισώματα να διαρκούν μεγαλύτερο διάστημα από τους έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

«Σίγουρα οι 6 μήνες δεν ισχύουν», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αναμένει τη θέση του ΕΜΑ, ωστόσο είπε «επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να οργανώσουμε μία πιθανή 3η δόση σε ευπαθείς ομάδες ή σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».

Διαβάστε επίσης

Μ. Θεμιστοκλέους: Μείωση στους εμβολιασμούς λόγω καλοκαιριού

Τελικά ναι ή όχι στην 3η δόση του εμβολίου για την COVID-19;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.