Νέα μελέτη εξηγεί γιατί οι έφηβοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της COVID-19

Έως 21α φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα διατρέχουν οι έφηβοι, εάν δεν κάνουν το εμβόλιο της COVID-19.

Το συγκλονιστικό στοιχείο αποκάλυψαν αμερικανοί ερευνητές, μετά από σύγκριση των ιατρικών αρχείων 7.300 κοριτσιών και 6.800 αγοριών, ηλικίας από 12 έως 17 ετών που είχαν διαγνωστεί με COVID-19.

Οι έφηβοι έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς τους -μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας- λόγω της λοίμωξης Covid-19, από ό,τι μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι λεπτομέρειες της μελέτης

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάντελ Σίνγκερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στο Κλίβελαντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος για μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μεταξύ των εφήβων κοριτσιών με λοίμωξη COVID-19 ήταν 21 φορές μεγαλύτερος, σε σχέση με τον συνδυασμένο κίνδυνο μετά από την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Μεταξύ των εφήβων αγοριών ο κίνδυνος για φλεγμονή της καρδιάς ήταν σχεδόν εξαπλάσιος στην περίπτωση της COVID-19, συγκριτικά με τον εμβολιασμό τους, αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι οι γονείς, που ανησυχούν για τα παιδιά τους, σχετικά με την πιθανότητα μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ασφαλέστερη επιλογή είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Δρ. Σίνγκερ.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν πως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας για τους έφηβους που αρρωσταίνουν από τη νόσο», τόνισε ο καθηγητής Παιδιατρικής Ντέιβιντ Κέλμπερ.

«Με βάση αυτά τα ευρήματα, στα 12α γενέθλια της κόρης μου πήγαμε να την εμβολιάσουμε κατά της COVID-19 και να σιγουρευτούμε ότι θα είναι προστατευμένη, αλλά επίσης για να προστατεύσουμε έτσι και άλλα μέλη της οικογένειάς μας. Με την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα να κυκλοφορεί και ενόψει του νέου σχολικού έτους, είναι καλή η στιγμή τώρα να δοθεί στους γονείς η διαβεβαίωση ότι ο εμβολιασμός είναι πιο ασφαλής για τα παιδιά τους, από ό,τι αν αρρωστήσουν λόγω κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κέλμπερ.

Διαβάστε επίσης

Μανώλης Σφακιανάκης: “Το νέο hot spot είναι το tik tok, για την ακρίβεια είναι η χαρά του παιδόφιλου”

Πρακτικά tips για τη διατροφή μας στις διακοπές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.