CDC: Έτσι θα γίνονται τα τεστ για COVID-19 στους πλήρως εμβολιασμένους

Τα αμερικανικά Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προχώρησαν σε αναθεώρηση των οδηγιών για το πώς θα γίνονται τα διαγνωστικά τεστ στους πλήρως εμβολιασμένους.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για SARS-CoV-2 τρεις έως πέντε μέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.

Επιπλέον, θα πρέπει να φοράνε μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για 14 ημέρες μετά την έκθεση σε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή μέχρι να έχουν αρνητικό έλεγχο για SARS-CoV-2.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, το οποίο αποδίδεται κυρίως στην επικράτηση του στελέχους Δέλτα του κορονοϊού, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει λοίμωξη ακόμη και σε πλήρως εμβολιασμένους.

Υπολογίζεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα ευθύνεται για μια αύξηση της τάξης του 300% στα νέα κρούσματα COVID-19 από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021.

Η Διευθύντρια του CDC, Dr Rochelle Walensky, δήλωσε ότι τα νεότερα δεδομένα είναι αρκετά ανησυχητικά, καθώς δείχνουν ότι ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορεί να μολυνθούν από το στέλεχος Δέλτα και, μάλιστα, να το μεταδώσουν και σε άλλα άτομα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά σε ανεμβολίαστους.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα κρατήσετε δροσερό το σπίτι σας αν δεν έχετε κλιματιστικό

Τα κόλπα για σεξουαλικό ερεθισμό και οργασμό – Η ώρα των γυναικών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.