Β. Παπαευαγγέλου: Αυξάνονται τα κρούσματα σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας μετά την επιστροφή των νέων

Καταγράφεται μία μετατόπιση της διασποράς της πανδημίας σε ανεμβολίαστα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, μετά την επιστροφή των νέων από τις διακοπές, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της ενημέρωσης για την επιδημία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνοντας και το σημερινό ρεπορτάζ του Healthstories.

«Αυξάνονται τα κρούσματα σε ηλικίες 40-60 ετών», είπε «και αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε πίεση στο σύστημα υγείας».

Η καθηγήτρια έκανε έκκληση λέγοντας ότι «επείγει ο άμεσος εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 40 ετών» προσθέτοντας ότι το 99% των πολιτών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Ακόμη τόνισε πως σε περιοχές όπου οι περισσότεροι που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

“Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 26 έτη, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και τα κρούσματα στις ηλικίες 40 έως 60 ετών, σε μια ηλικιακή ομάδα που δεν έχει μεγάλο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης”, είπε η κ. Παπαευαγγέλου και κάλεσε ξανά τους πολίτες να εμβολιαστούν τώρα, χωρίς αναβολή για τον Σεπτέμβρη.

Η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων είπε η κα. Παπαευαγγέλου συστήνει στους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό σελφ τεστ που κάνουν πριν μπουν στο πλοίο και να χρησιμοποιούν τη μάσκα τους.

Επιπλέον η καθηγήτρια τόνισε ότι η Μετάλλαξη Δέλτα είναι 44% πιο μεταδοτική από την «Α» (βρετανική).

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την επέκταση του μέτρου του διπλού testing για τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε όλη την επικράτεια:

Μια φορά με τη μέθοδο του self test
Μια φορά με αυτή του rapid.

H Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας ότι είναι μεγάλη πρόκληση και αποτελεί ερώτημα αν οι διοργανωτές θα καταφέρουν να ελέγξουν την πανδημία όπως επιθυμούν.

Διαβάστε επίσης

Τοπικές υπερεστίες κορονοϊού σε Κρήτη και νησιά – Φόβοι λόγω επιστροφής του πρώτου κύματος ταξιδιωτών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.