Ισραήλ: Υποχωρεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19

Το Ισραήλ κατέγραψε απότομη πτώση του ποσοστού αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη κατά του κορονοϊού, λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα και της χαλάρωσης των κυβερνητικών περιορισμών, ανέφερε η ιστοσελίδα ειδήσεων του Ynet, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου υγείας.

Ταυτόχρονα, η μείωση της προστασίας έναντι των σοβαρών περιστατικών και της νοσηλείας όσων νοσούν είναι πολύ ηπιότερη, ανέφερε ο ιστότοπος. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το υπουργείο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς κατά της πανδημίας, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%. Παρόμοια μείωση σημειώθηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορονοϊού, ανέφερε η έκθεση.

Αυτά τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, που δείχνουν ότι πολλά από τα νέα κρούσματα περιλαμβάνουν άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ενώ ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών αυξάνεται πολύ πιο αργά, ανέφερε η Ynet. Την περασμένη Παρασκευή, το 55% των νέων κρουσμάτων είχαν εμβολιαστεί, επισήμανε ο ιστότοπος. Από τις 4 Ιουλίου, υπήρχαν 35 σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού στο Ισραήλ, σε σύγκριση με τις 21 περιπτώσεις που ήταν στις 19 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ σκέφτεται να επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία, μετά την εκ νέου επιβολή χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς, δημόσιους χώρους. Αξιωματούχοι συζητούν επίσης το ενδεχόμενο σύστασης και τρίτης δόσης εμβολίου, ανέφερε το δημοσίευμα.

 

Το Ισραήλ είχε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού, στον κόσμο. Περίπου το 57% του γενικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένου του 88% του πληθυσμού άνω των 50 ετών – ηλικιακή ομάδα που θεωρείται ότι κινδυνεύει περισσότερο στις σοβαρές περιπτώσεις.

Πηγή: Mononews

Διαβάστε επίσης

Η πορεία εμβολιασμών ανά Περιφέρεια και το «καμπανάκι» Τσιόδρα

Νέο σποτ για τον εμβολιασμό – Είναι στο χέρι μας, Εμβολιαζόμαστε!

Κομισιόν: Το 62,7% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.