Μητσοτάκης: Καμία χαλάρωση στους ελέγχους για την COVID-19

Καμία χαλάρωση και κανένας εφησυχασμός, ήταν του μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ειδικότερα,  στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης, βρέθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, για  τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της COVID-19.

Στη σύσκεψη, τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων».

Έρχονται κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Παράλληλα συζητήθηκαν και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί- στις 15 Ιουλίου, ενώ- όπως έγινε γνωστό- “το επιχειρησιακό σχέδιο για τους ελέγχους και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα”.

Μετάλλαξη Δέλτα

Όπως ξέρετε, η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί στη χώρα μας, υπογράμμσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.«Είναι ζήτημα χρόνου, όπως εκτιμά και το ευρωπαϊκό ECDC να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη.

Την βλέπουμε ήδη πιο έντονα παραδείγματος χάρη στην Κρήτη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Είναι της τάξης του 75%. Βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα σήμερ».

Έκκληση για εμβολιασμό

Έστειλε δε μήνυμα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν: «Ωστόσο, όσο ένα σημαντικό ποσοστό των ενηλίκων παραμένουν ανεμβολίαστοι, ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών, τόσο η μετάλλαξη Δέλτα θα απειλεί ευθέως την υγεία τους.

Γι’ αυτό το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό,  άνω του 60% των θετικών κρουσμάτων εντοπίζεται χάρη στα self-tests. Άρα, η τακτική διάγνωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, πρωτίστως όσων δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Ποιοι συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο Γενικος Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Θανάσης Κοντογεώργης, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Διαβάστε επίσης

Εντείνεται η πίεση στους ανεμβολίαστους – Νέοι περιορισμοί από σήμερα

Μετακίνηση σε νησί: Τι ισχύει για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους με μία δόση

Ανεμβολίαστοι vs εμβολιασμένων: Ποιοι είναι λιγότερο μολυσματικοί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.