Μόνο με αρνητικό τεστ οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων από νομό σε νομό

Υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού, Δέλτα στη χώρα μας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εισηγείται προς την κυβέρνηση αυστηροποίηση στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories. gr τα μέλη της επιτροπής που συνεδριάζουν από το πρωί της Πέμπτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, αξιολογώντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, προτείνουν να χρησιμοποιείται το green pass και για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Ειδικότερα, οι εσωτερικές μετακινήσεις με λεωφορεία και τρένα σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ, rapid και PCR (όχι self test).

Οι εξαιρέσεις αναμένεται να αφορούν μόνο όσους μετακινούνται καθημερινά λόγω εργασίας.

Χρήση μάσκας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, για τη χρήση μάσκας, καθώς διαπιστώνεται πως οι πολίτες δεν φορούν μάσκα, τόσο στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός, όσο και στους εσωτερικούς  κλειστούς χώρους. Και αναμένεται αυστηρή σύσταση για τη χρήση της.

Ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 απόγευμα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε επίσης

Πελώνη: Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

Κικίλιας: Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.