Πελώνη: Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σημειώνοντας με νόημα, «Καθώς η ύφεση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει».

«Αυτή η συζήτηση γίνεται στους κόλπους των επιστημόνων της  Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αναμένουμε επίσημη απόφαση της Επιτροπής, όπως κάνουμε πάντα και ακολουθούμε τις αποφάσεις τους. Εφόσον δοθεί πράσινο φως αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα.  Επιχειρησιακά δηλαδή υπάρχει δυνατότητα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Όσον αφορά την συζήτηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συγκεκριμένων κατηγοριών εργαζομένων, η κα Πελώνη επανέλαβε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ερωτηθείσα πάντως, για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν ως αμιγείς, επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και πρόσθεσε ό,τι η«κυβέρνηση δεν τόνισε τυχαία ότι το πλαίσιο που ανακοινώθηκε αφορά κανόνες δημόσιας υγείας υπηρεσιών ψυχαγωγία».

«Είναι συνεπώς δραστηριότητες μη ουσιώδεις, ο πελάτης στους αμιγείς χώρους είναι πελάτης, ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος, δεν είναι είναι εκεί για διασκέδαση και για εκείνον η εργασία του είναι μία ουσιώδης δραστηριότητα επιβίωσης. Άρα είναι μια βασική διάκριση αυτή», εξήγησε.

Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει

«Καθώς η ύφεση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει. Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης 

Α. Σκέρτσος: Η Ελλάδα στην 7η θέση στην ΕΕ στους πλήρως εμβολιασμένους

Κικίλιας: Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό

Όλες οι απαντήσεις για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – Τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 15 Ιουλίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.