Παγκόσμια Τράπεζα: 20 δις για εμβόλια στις αναπτυσσόμενες χώρες

Είκοσι δις δολάρια για εμβόλια “ασπίδα” κατά της COVID-19 στις αναπτυσσόμενες χώρες δεσμεύθηκε να δώσει η Παγκόσμια Τράπεζα, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση στα εμβόλια.

Ο προηγούμενος στόχος ήταν τα 12 δις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς, έχουν, ήδη, διατεθεί πάνω από 4 δις δολάρια σε 51 αναπτυσσόμενες χώρες για την αγορά και για τη διάθεση των εμβολίων, για την προστασία από την πανδημία και σύντομα θα προσθέσει  δισεκατομμύρια δολάρια για περισσότερες από 25 χώρες.

«Περισσότερα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μαλπάς στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι συνολικά 41 αιτήματα έχουν ληφθεί από αφρικανικές χώρες, όπου έχει εμβολιαστεί ποσοστό μικρότερο του 50% του πληθυσμού.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρότρυναν τις χώρες της ομάδας G20 να αγκαλιάσουν τους στόχους για τον εμβολιασμό του πληθυσμού τουλάχιστον στο 40% μέχρι το τέλος του 2021 και 60% για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Παρότρυναν, επίσης, τις μεγαλύτερες οικονομίες της G20 – οι υπουργοί Οικονομικών των οποίων θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία – να υιοθετήσουν τον στόχο για διάθεση τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δόσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσα στη χρονιά.

Μία, ακόμη, σημαντική παράμετρος, πέρα από την αύξηση της χρηματοδότησης, είναι η άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων, που δυσχεραίνει τη διαδικασία, επιμηκύνοντας τον χρόνο παράδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Η μετάλλαξη Δέλτα και η απόφαση του ΣτΕ

Μόσιαλος: Το τέταρτο κύμα του κορονοϊού θα έρθει από εκείνους που δεν θα εμβολιαστούν

Ανησυχία ΠΟΥ για την κυριαρχία της ινδικής μετάλλαξης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.