Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Η μετάλλαξη Δέλτα και η απόφαση του ΣτΕ

Το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων είναι πολύ πιθανό να τεθεί άμεσα υπό συζήτηση και όχι προς το τέλος καλοκαιριού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα δεν έγινε δεκτή από το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού του.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ

Το ΣτΕ έκρινε πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος από την υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια αναχαίτισης της επιδημίας, καθώς οι μη εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από τον κορονοϊό λόγω της παραλλαγής δέλτα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση.

Ηδη η επιτροπή βιοηθικής έχει ανάψει το πράσινο φως – ως έσχατη λύση – τη δυνατότητα να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τίθεται πλέον θέμα και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως στην εστίαση ή και τους εκπαιδευτικούς.

Ν. Τζανάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς

Άλλωστε, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, υποστήριξε σήμερα ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, καθώς προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία η νέα μετάλλαξη Δέλτα, η οποία «χτυπάει» κυρίως νέους αλλά και παιδιά.

«Το στέλεχος Δέλτα υπάρχει στην Κρήτη εδώ και τρεις εβδομάδες. Ξεκίνησε με τρία περιστατικά και τώρα έχουν αυξηθεί, σχεδόν διπλασιάζονται κάθε 10 μέρες. Όλοι είναι κάτω από 30 ετών, υπάρχουν αρκετά κρούσματα κάτω από 15 ετών, ακόμα και παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Ευτυχώς δε νοσηλεύεται σχεδόν κανείς από αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτές και προσωπικό σε μονάδες φροντίδας υγείας

Δείτε τα απίστευτα κίνητρα στις ΗΠΑ για να εμβολιαστούν οι πολίτες

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.