Στα χέρια του πρωθυπουργού η εισήγηση της επιτροπής Βιοηθικής για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός έλαβε το πρωί της Παρασκευής 18/6 την πρόταση της επιτροπής Βιοηθικής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς και για τις διευκολύνσεις σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι το κείμενο θα δημοσιοποιηθεί με την ανάρτησή του στον ιστότοπο της επιτροπής, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η κυρία Πελώνη σχετικά με το περιεχόμενο της σύστασης σχολίασε μόνο ότι η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, στην σύσταση της επιτροπής δεν προβλέπεται ζήτημα απόλυσης των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε δομές φροντίδας, οι οποίοι δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν.

Προβλέπεται, ωστόσο, η μεταφορά τους σε άλλη θέση, ώστε να μην έχουν επαφή με το κοινό και να μην υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς της λοίμωξης σε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα.

Αναφορικά με το θέμα των διευκολύνσεων στους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιθανότατα αυτό θα γίνει από το φθινόπωρο, οπότε οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Πάντως σήμερα ο πρωθυπουργός από τα Ιωάννινα, όπου επισκέφθηκε το νέο εμβολιαστικό κέντρο απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση προς τους νεότερους και τους πιο ηλικιωμένους να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, αφού μάλιστα όλα τα εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Επιτροπή Βιοηθικής: Εντός της μέρας στο Μαξίμου η εισήγηση για εμβολιασμούς και για προνόμια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.