Γυναικοκτόνος – Πιο πιθανή η πατριαρχική αντίληψη παρά η ψυχική νόσος

Μία ενδιαφέρουσα αλλά άκρως ανησυχητική παράμετρο καταθέτει ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν και την ομολογία του συζύγου της ότι εκείνος στέρησε τη ζωή από τη γυναίκα του.

Ο γνωστός ψυχολόγος αναφέρει ότι δεν θα πρέπει με αφορμή την τραγική αυτή ιστορία να ενισχυθεί το στίγμα της ψυχικής ασθένειας, γιατί στην περίπτωση του συζύγου ο μοναδικός χαρακτηρισμός που τον περιγράφει είναι «γυναικοκτόνος».

Συγκεκριμένα ο κ. Πάτροκλος Παπαδάκης γράφει στην σελίδα του στο facebook:

«Γυναικοκτόνος. Αυτός είναι ο μοναδικός χαρακτηρισμός που τον περιγράφει.

Η ψυχιατρικοποίηση του δράστη αποτελούσε ανέκαθεν μια εύκολη εξήγηση για τα ειδησεογραφικά μέσα και τα social media πλέον. Δεν είναι κάποιος γυναικοκτόνος “ψυχοπαθής”, “διαταραγμένος”, “ψυχικά άρρωστος”. Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί ενισχύουν το στίγμα της ψυχικής ασθενείας και των ανθρώπων που έχουν κάποια ψυχική διαταραχή και καλύπτουν την έμφυλη βία.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε ως βαθύτερη αιτία την πατριαρχική αντίληψη αιώνων που υποκινεί κάθε γυναικοκτονία και αφήνει απροστάτευτες τις θηλυκότητες αυτού του κόσμου».

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία: Τι λένε διεθνή στοιχεία για τις δολοφονίες γυναικών από τους συζύγους τους

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.