5,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19 σε μια εβδομάδα, το 38% στην Ινδία

Αύξηση των νέων κρουσμάτων αλλά και των θανάτων εξαιτίας της νόσου Covid-19 καταγράφει εδώ και 9 βδομάδες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί με ανησυχία την μεγάλη έξαρση του κορονοϊού στην Ινδία.

Την τελευταία εβδομάδα τα νέα περιστατικά ξεπέρασαν τα 5,7 εκατομμύρια, ενώ 87.000 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Ινδία – που βρίσκεται στο κατώφλι της ανθρωπιστικής κρίσης εξαιτίας του σφοδρού επιδημικού κύματος – συγκεντρώνει το 38% των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας. Η χώρα κατέγραψε 2.172.063 νέα κρούσματα το παραπάνω διάστημα, με αύξηση 52% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν και βρίσκονται σταθερά, ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 15% και η Βραζιλία 12%.

Η κατάσταση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την καταγραφή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα καταγράφει μείωση των κρουσμάτων – κατά 12% από την προηγούμενη, με περίπου 1,4 εκατομμύρια νέα κρούσματα.

Το παραπάνω διάστημα 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από Covid-19, αριθμός μειωμένος κατά 5% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν σημεία σταθεροποίησης.

Τα περισσότερα νέα περιστατικά Covid-19 καταγράφει σταθερά εδώ και τουλάχιστον 3 εβδομάδες η Τουρκία (378.771 νέα περιστατικά, ή αλλιώς 449,1 ανά 100.000 πληθυσμού).

Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Πολωνία (3.383 σε απόλυτο αριθμό, 8,9 ανά 100.000).

Πηγή: ΠΟΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.