Το υπουργείο Τουρισμού αναζητά covid ξενοδοχεία σε 23 περιοχές για το καλοκαίρι

Το υπουργείο Τουρισμού αναζητά προς μίσθωση τουριστικά καταλύματα στα οποία θα μπορούν να φιλοξενούνται ασθενείς με κορονοϊό στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου 2021.

Ήδη έχει εκδοθεί σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία
επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 και των στενών επαφών τους.

Τα τουριστικά καταλύματα πρέπει να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καβάλας, Αχαΐας, Κοζάνης, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Εύβοιας καθώς και εντός των Νήσων Θάσου, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Σκιάθου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Καρπάθου, Νάξου, Πάρου και Σκύρου.

Για τις περισσότερες περιοχές, το υπουργείο Τουρισμού προσδοκά διαθεσιμότητα 25 δωματίων. Στη Ζάκυνθο αναζητά 55 δωμάτια, σε Καβάλα, Αχαΐα και Χανιά, από 30.

Αποζημίωση

Τα ξενοδοχεία που θα επιλεγούν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 αστέρων και θα αποζημιώνονται με 15 ευρώ ανά δωμάτιο την ημέρα, όταν τα δωμάτια είναι κενά και με 60 ευρώ την ημέρα για κάθε δωμάτιο που χρησιμοποιείται. Η τιμή περιλαμβάνει και τη σίτιση των φιλοξενούμενων.

Το κόστος για τα κενά δωμάτια θα καταβληθεί προκαταβολικά και η αμοιβή θα συμπληρώνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, ανάλογα με τη χρήση κάθε καταλύματος.

Η πρόσκληση ορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα δωμάτια αλλά και για τις συνθήκες παρασκευής και διανομής των γευμάτων για τους φλοξενούμενους.

Οι μισθώσεις αναμένεται να διαρκέσουν έως 31 Οκτωβρίου 2021. Οι ξενοδόχοι έχουν προθεσμία έως τις 6 Μαΐου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.