Ποιοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο από σήμερα και ποιοι από μεγάλη Πέμπτη

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, για τις ηλικίες 30-39 ετών, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ήδη από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας έλαβαν το σχετικό SMS για προγραμματισμό ραντεβού περίπου 100.000 άτομα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας στην οποία ανήκουν συνολικά περί τα 3 εκατομμύρια πολίτες.

Στα άτομα της ηλικιακής αυτής ομάδας δίνεται η ευκαιρία να εμβολιαστούν νωρίτερα από την κανονική σειρά με βάση την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και αρκετά διαθέσιμα εμβόλια.

Μάλιστα, όποιος μπει στην πλατφόρμα σήμερα μπορεί να βρει ραντεβού ακόμη και αύριο.

Μεγάλη Πέμπτη παίρνουν σειρά οι 40αρηδες

Τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Προβλέπεται η ίδια διαδικασία με την ομάδα 30 – 39 και τα ραντεβού μπορούν επίσης να κλείνονται άμεσα.

Ποιοι ακολουθούν

Σύμφωνα με το πλάνο της προτεραιόποιησης, το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα 45-49 ετών τα οποία μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson (το τελευταίο θα αρχίσει να χορηγείται από 5 Μαΐου).

Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών για να το επιβεβαιώσουν.

Αλλιώς, θα μπορούν να επιλέξουν άλλο ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Νωρίτερα το ραντεβού για τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstraZeneca νωρίτερα από το προβλεπόμενο διάστημα. Δηλαδή αντί να περιμένει 3 μήνες μπορεί να εμβολιαστεί πλήρως στις 8 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.

Όσοι έχουν ήδη ραντεβού δεύτερης δόσης μπορούν να το μετακινήσου ενώ για όσους κλείνουν πρώτο ραντεβού, το σύστημα θα δίνει αυτόματα αυτή τη δυνατότητα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.