Κορονοϊός: Οι ανισότητες των εμβολίων και ο εφιάλτης της Ινδίας

Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού παγκοσμίως. Όμως ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα στην Ινδία, όπου η Covid-19 «καλπάζει» ανεξέλεγκτη.

Εμβόλια και ανισότητες 

Εμβόλια έχουν χορηγηθεί σε 207 χώρες και εδάφη σε όλη τη Γη, όμως οι ανισότητες είναι παραπάνω κι από προφανείς.

Μόλις τρεις χώρες συγκετρώνουν σχεδόν 60% των παγκόσμιως: οι Ηνωμένες Πολιτείες με 225,6 εκατομμύρια, η Κίνα με 216,1 εκατομμύρια και η Ινδία με 138,4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ωστόσο, κατ’ αναλογία πληθυσμού, το Ισραήλ έρχεται πρώτο, με σχεδόν 6 στους 10 Ισραηλινούς να έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα 128 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, καλύπτοντας το 21% του πληθυσμού της με μια τουλάχιστον δόση.

Ο εφιάλτης της Ινδίας

Την ίδια ώρα, η ανθρωπότητα βιώνει μια νέα έξαρση της νόσου Covid-19, με μοναδικό επίκεντρο την Ινδία, που εδώ και μια εβδομάδα καταρρίπτει το έν ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν παγκοσμίως σχεδόν 900.000 νέα κρούσματα, παγκόσμιο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Στην Ινδία τα νέα περιστατικά μέσα σε μια μέρα ξεπέρασαν τις 349.000 και οι θάνατοι από κορονοϊό ανήλθαν σε 2.767. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν αναφερθεί στην Ινδία  16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Τα νοσοκομεία εκπέμπουν sos για τη δραματική έλλειψη ιατρικού οξυγόνου. Οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι ασθενείς πεθαίνουν χωρίς οξυγόνο… Μόνο σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Δελχί, 25 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους…

Αρκετές χώρες έχουν διακόψει τα ταξίδια από και προς την Ινδία, ενώ η λεγόμενη ινδική μετάλλαξη του ιού – που κυριαρχεί αυτή την ώρα στην Ινδία – έχει ήδη φτάσει στην Ευρώπη, προκαλώντας ανησυχίες.

BBC, ΑΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.