Δύο αγόρια που ονειρεύονται το εμβόλιο του κορονοϊού (βίντεο)

Ο Noah και ο George είναι 13. Ζουν και οι δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά έχουν το ίδιο όνειρο: να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο Noah και ο George είναι κυριολεκτικά κλεισμένοι στα σπίτια τους εδώ και ένα χρόνο, από την έναρξη της πανδημίας. Η μόνη τους ελπίδα για να ξαναβγούν είναι το εμβόλιο.

Ο Noah πάσχει από μια χρόνια αναπνευστική πάθηση που μπορεί ανά πάσα στιγμή να απειλήσει τη ζωή του. Το να «σπάσει» την καραντίνα δεν είναι επιλογή γι’ αυτόν, αφού το αναπνευστικό του σύστημα δεν μπορεί να αντέξει τον κορονοϊό. Έτσι απέχει από το σχολείο και από κάθε άλλη δραστηριότητα, περιμένοντας απλά να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας.

Ο George έχει το σπάνιο σύνδρομο Dravet, που χαρακτηρίζεται από επιληπτικές κρίσεις οι οποίες προκαλούν εγκεφαλικές βλάβες και πλήθος άλλων προβλημάτων. Έχει νοσηλευτεί στην εντατική αρκετές φορές και οι γιατροί θεωρούν ότι κινδυνεύει να νοσήσει θανάσιμα αν κολλήσει Covid-19. Μένει στο σπίτι, όπως και ο Noah, παρ’ ότι η ειδική αγωγή είναι απαραίτητη για την εξέλιξή του.

Μέχρι σήμερα, κανένα εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί για παιδιά κάτω των 16 ετών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γιατροί μπορούν να γνωμοδοτήσουν για τον εμβολιασμό παιδιών με σοβαρά νοσήματα εξαιτίας των οποίων είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον κορονοϊό.

Στην περίπτωση του Noah, οι γιατροί έκριναν ότι δεν πληροί τα κριτήρια για εμβολιασμό. Αντίθετα, ο George έλαβε την πολύτιμη για τη ζωή του γνωμάτευση και κατάφερε να εμβολιαστεί.

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού δοκιμάζονται σε ειδικές κλινικές μελέτες για παιδιά μικρότερα των 16. Τους επόμενους μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα.

BBC

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.