Από σήμερα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό όσοι είναι 50-54 ετών

Ανοίγει σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Ήδη εμβολιάζονται πολίτες άνω των 55 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και δημιουργείται και δεύτερο σύστημα που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού.

Έτσι από 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών. Όποιος κλείσει ραντεβού θα μπορεί μέσα σε μια μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.

Στα μικρά νησιά η διαδικασία εμβολιασμού είναι διαφορετική, χωρίς ηλικιακά κριτήρια. Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά που έχουν 1.000 κατοίκους και προχωρούν με την ίδια διαδικασία σε αυτά που έχουν μέχρι 5.000 και 10.000 κατοίκους.

Στόχος είναι, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, το Μάιο να φτάσουμε μέχρι και τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο να μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων

Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να αυξηθούν τα σημεία εμβολιασμού, καθώς θα προστεθούν τα ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Για την υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών κατά της covid-19 τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εντός των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των Τοπικών Ομάδων Υγείας, καθώς και των εμβολιαστικών κέντρων υψηλής δυναμικότητας, μπορούν να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένων των αργιών), με ωράριο από τις 7 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

ΑΠΕ

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.