FDA και CDC συνιστούν να συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου J&J

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές γνωμοδότησαν υπέρ της κανονικής χορήγησης του εμβολίου Johnson & Johnson, 10 μέρες μετά τη διακοπή του σχετικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση, η ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (CDC) με ψήφους 10 προς 4 αποφάσισε πως ο εμβολιασμός με το εν λόγω εμβόλιο μπορεί να ξαναρχίσει άμεσα, και πως ο κίνδυνος εμφάνισης του σπάνιου θρομβωτικού συνδρόμου είναι πολύ χαμηλός.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων θα τροποποιήσει τις πληροφορίες που συνοδεύουν το εμβόλιο, ώστε να προστεθεί αναφορά στις θρομβώσεις.

Σύμφωνα με το CDC, μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 15 τέτοια περιστατικά στα περίπου 8 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί. Τα περισσότερα αφορούν γυναίκες κάτω των 50 ετών.

Η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβου στο γενικό πληθυσμό είναι περίπου 1 στο εκατομμύριο, ενώ στις γυναίκες κάτω των 50 είναι περίπου 7 στο εκατομμύριο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 53% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού και 35% είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.