Έκτακτη συνεδρίαση επιδημιολόγων- έως το τέλος της εβδομάδας η τελική εισήγηση για το Πάσχα

Απομακρύνεται το σενάριο για Πάσχα στα χωριά, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένει υψηλό, με τους ειδικούς να μην «βλέπουν» αισθητή υποχώρηση τις επόμενες ημέρες.

Η τάση σταθεροποίησης στα κρούσματα αλλά και ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια να διαμορφώνεται στο 5,3% από 6,3 % στο τέλος Μαρτίου, είναι ένα θετικό σημάδι, ωστόσο οι σκληροι δείκτες των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων που δεν δείχνουν σημαδια υποχώρησης προβληματίζουν τους επιστήμονες.

Την ίδια ώρα, στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού είναι το ιικό φορτίο στην Αττική, επισημαίνουν οι επιστήμονες, με βάση τα τελευταία ευρήματα στα λύματα του λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η αυξητική αυτή τάση μπορεί να οφείλεται σε συνωστισμούς που παρατηρούνται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Επεσήμανε δε, ότι μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία ωστόσο δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Έκτακτη συνεδρίαση επιδημιολόγων

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τρίτης η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, θα αναλύσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της πορείας του κορονοϊού στη χώρα.

Αύριο το πρωί, θα συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με βασικό αντικείμενο τις  διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.

Επιπλέον, θα ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων για τις πασχαλινές αγορές αλλά και για το πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες το Πάσχα και την Ανάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο ανοίγματος των διαπεριφερειακών μετακινήσεων έχει απομακρυνθεί, ενώ και η εστίαση οδεύει για άνοιγμα μετά το Πάσχα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.