Β.Παπαευαγγέλου: Σταθεροποιείται η διασπορά του κορονοϊού

Σταθεροποιείται το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας, με τα ενεργά κρούσματα κυμαίνονται περίπου στα 26.000,και ο μέσος όρος των ημερήσιων τεστ είναι 54.000 και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 5,3%.

Σύμφωνα κατά την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τις τελευταίες ημέρες ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει μείωση,ωστόσο παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων στο Κιλκίς, το Ρέθυμνο και στη Θάσο, ενώ έκρουσε το «καμπανάκι» του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού.

Ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών, είπε,  τονίζοντας πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορονοϊού.

«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, «η αποκλιμάκωση στο Σύστημα Υγείας θα καθυστερήσει».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.