Η Θεανώ και τα γενέθλια, το ραβασάκι στον Μητσοτάκη και το μπούλινγκ της φαρμακευτικής

Τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται ότι αναζήτησε η Θεανώ Καρποδίνη για την επέτειο των 11 (και όχι των 10) χρόνων του ΕΟΠΥΥ. Το Υπουργείο Υγείας απέπεμψε τον πρόεδρο του ΙΦΕΤ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ έδωσε… ραβασάκι στον Μητσοτάκη και μια φαρμακευτική κάνει μπούλινγκ στους εργαζόμενους.

Η Θεανώ, η επέτειος και οι «πλάτες»

Την «πλάτη γύρισαν» πολλοί στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα εκκωφαντικές απουσίες. Δε μιλάμε μόνο για τους γιατρούς, οι οποίοι είναι από τους κύριους αποζημιούμενους συνεργάτες του Οργανισμού. Μιλάμε και για Υπουργούς. Μόνο ο νυν Θάνος Πλεύρης παρευρέθηκε και ένας πρώην, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος (μικρή παρένθεση για τον τελευταίο: του δόθηκε βήμα μετά από χρόνια και ξέδωσε!)

Ηχηρές απουσίες εκείνες του Βασίλη Κικίλια και του Ανδρέα Ξανθού. Για τον Άδωνι Γεωργιάδη οκ. Έχει και να ασχοληθεί με την ψαραγορά και το market pass. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Για λόγους ρεπορτάζ, παρακολουθήσαμε εκ του μακρόθεν την εκδήλωση και δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου (συνεχίζεται και σήμερα 24/2 η εκδήλωση). Πάντως υπήρχε παρουσία και των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω χώρου.

Ο δε πρωθυπουργός, λόγω των απειλών για μεγάλες διαδηλώσεις απ’ έξω, φυσικά και δεν θα ερχόταν στη «φίλη» του. Ήρθε, όμως, ο τσάρος της οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας. Τίποτα δεν είπε. Τα ίδια και τα ίδια… και θα τα ξαναπεί σύντομα και αλλού. Θυμηθείτε μας….

Α, και κάτι ακόμη. Είχαμε δει στη Διαύγεια ότι το κόστος της εκδήλωσης ήταν κάπου 20 χιλιάδες ευρώ. Όχι κι άσχημα. Βέβαια υπήρχαν και πολλές αναρτήσεις για κάλυψη του κόστους διαφόρων «στελεχών» του ΕΟΠΥΥ ανά την Ελλάδα, για την μετακίνηση και τις δύο διανυκτερεύσεις τους στην Αθήνα.

Τα βραβεία

Θετικό είναι το γεγονός το ΕΣΥ να βραβεύει όσους πρωταγωνίστησαν κατά τη δύσκολη περίοδο διαχείρισης της επιδημίας. Ωστόσο υπήρξαν κάποιες αστοχίες:

Αφενός, αν αρνείται ο Σωτήρης Τσιόδρας τη βράβευσή του ή την παρουσία του στη σχετική εκδήλωση, ποιο είναι το νόημα; Αντικειμενικά αξίζει πολλά μπράβο.

Αφετέρου, προεκλογική φιέστα για έναν ιό, που υπάρχει ακόμα, που δεν έχει γίνει απολογισμός στα ακριβώς τρία χρόνια που τον έχουμε στη χώρα και χωρίς ουσιαστική ανταμοιβή στους υγειονομικούς, γιατί να γίνει;

Αυτά θα πουν οι κακές γλώσσες.

Ραβασάκι προς Μητσοτάκη

Δεν γνωρίζουμε αν το πρόσεξαν πολλοί, όμως το είδαμε. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο οποίος δεν αναμένεται θεσμικά να είναι για πολύ καιρό ακόμη σ’ αυτή τη θέση μετά από δύο θητείες, κάποια στιγμή στην εκδήλωση για το ΕΣΥ σηκώθηκε από τη θέση του, δυο σειρές πίσω ακριβώς από τον πρωθυπουργό, και του έδωσε ένα χαρτάκι…

Μάλλον δεν ήταν… συνταγή.

Τι θα γίνει με το ΙΦΕΤ;

Χωρίς πρόεδρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, το ΙΦΕΤ, μετά και την αποπομπή του Δημήτρη Πανταζή. Ο εν λόγω πρόεδρος λέγεται ότι είχε μια σχετική διαμάχη με το διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Σωτηρίου. Τα έχουμε ξαναπεί. Αλλά μάλλον το παρατράβηξε το σκοινί.

Βέβαια η σημερινή κυβέρνηση τον διατηρούσε στη θέση αν και του είχε αφαιρέσει πολλές αρμοδιότητες.

Ποιος ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα…

Μπούλινγκ από φαρμακευτική

Θα μας επιτρέψετε να μην αποκαλύψουμε ποια είναι. Αλλά μάθαμε ότι φαρμακευτική μάζεψε τους εργαζόμενους και τους είπε ότι, όπως είναι η κατάσταση, να μην περιμένουν αυξήσεις, δεν υπάρχει περιθώριο.

Φυσικά σε ένα τέτοιο αβέβαιο περιβάλλον με τόσες επιβαρύνσεις δεν είναι κι εύκολο – λέμε τώρα – να κάνουν κάτι. Όμως δεν χρειάζεται βρε καλοί μας εργοδότες να ρίχνετε την ευθύνη στους εργαζόμενους…

Επανεμφάνιση Μπερσίμη

Μπορεί να αρνήθηκε την εμφάνισή του στην εκδήλωση του ΕΟΠΥΥ ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αλλά ήταν εκεί ο προηγούμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης. Με μετρημένα λόγια μίλησε για λίγο. Μάλιστα η κα Καρποδίνη τον ανέβασε στο πάνελ στη θέση του κ. Ξανθού.

Είπε κάποιες καλές κουβέντες.. εντάξει, τι θα έκανε; Θα εξέφραζε τις μύχιες σκέψεις της;

Για τον δε ενδιάμεσο σε αυτή πρόεδρο Βασίλης Πλαγιαννάκο (φίλο, όπως γνωρίζουμε, του Μπερσίμη) απλά περιορίστηκε στην αναφορά για την καλή συνεργασία που είχαν, όταν του την επέβαλαν ως αντιπρόεδρο…

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

COVID-19: Μόνο το 40% των θυμάτων στην Ελλάδα το 2020 δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.