Ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»

Το υπουργείο Υγείας και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Athens Marriott Hotel ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός». Η εκδήλωση προσεγγίζει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα τον ρόλο των αναδυόμενων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ειδικών κοινωνικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας, αναδεικνύοντας τον κομβικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας, με χρήση πρωτοποριακών μεθόδων σε διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, όπως αυτός του διάχυτου αναπτυξιακού φάσματος – αυτισμού.

Εργασίες Ημερίδας 

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκινούν στις 10:00 π.μ., με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, ύστερα από χαιρετισμό που θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Θανάσης Στάβερης.

Θα ακολουθήσουν οι κεντρικές ομιλίες από τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Επιστήμης Υπολογιστών, ΜΙΤ και τον Αρχιμανδρίτη Δρ. Απόστολο Καβαλιώτη, Post doc on autism, PhD, med, ΔΠΘ, Διευθυντή γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Η ημερίδα είναι ελεύθερη. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν δια ζώσης ή να την παρακολουθήσουν online μέσω της φόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα της ημερίδας aiforautism.gr.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Τα δέκα πρώτα χρόνια του ΕΟΠΥΥ ήταν τα δύσκολα χρόνια, τα δέκα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα χρόνια

Πλεύρης: Τα δέκα πρώτα χρόνια του ΕΟΠΥΥ ήταν τα δύσκολα χρόνια, τα δέκα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα χρόνια

OHE και ΠΟΥ: Μια γυναίκα πεθαίνει κάθε δυο λεπτά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στον τοκετό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.