Η αγωνία της Μίνας, τι θα πει η Ειρήνη και η ειρωνεία του Μάριου

Έκδηλη είναι η αγωνία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα. Τρέχει παντού, προκειμένου να δείξει ότι είναι αποδεκτή από τους πολίτες ενόψει εκλογών. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τι θα πει η Ειρήνη Αγαπηδάκη για τις προληπτικές εξετάσεις για το έιτζ. Η ειρωνεία του Μάριου Λαζανά σχολιάζεται ποικιλοτρόπως…

Προεκλογικά τερτίπια στο Υπ. Υγείας

Με διαφορά ελάχιστων ωρών βρέθηκαν οι Υπουργοί Υγείας στην Πάτρα. Θα έλεγε κανείς πως υπήρχε κάποιος ανταγωνισμούς στην κυβέρνηση, σχετικά με το ποιοι θα είναι μαζί με τον πρωθυπουργό, στην επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται, η αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, έμαθε πως δεν θα είναι στο επιτελείο της πρωθυπουργικής επισκέψεις στην Αχαΐα και έτρεξε να επισκεφθεί το νόμο και συγκεκριμένα το παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμανδάνειο, μια μέρα πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό, Θάνο Πλεύρη.
Επίσης, αν και είναι συνηθισμένο να μαθαίνουμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Υπουργού Υγείας, αυτό μάλλον μας ήρθε ξαφνικό. Και αναρωτιόμαστε, γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισκέφτηκε το νομό διασπασμένη…

Τι PrEPει, τι δεν πρέπει

Πιθανότατα να μην αφορά Στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αν και θα έπρεπε, αλλά το θέμα της προφυλακτικής αγωγής κατά του έιτζ έχει τις τελευταίες μέρες αναδειχθεί σε ένα σημαντικό ζήτημα.
Το βάρος γι’  αυτή τη διαδικασία το έχει η δραστήρια Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή που έρχεται, στην προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γίνει για το συγκεκριμένο ζήτημα για την PrEP στο Γκάζι, θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τη χορήγηση αυτής της προληπτικής αγωγής.
Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη αγωγή βοηθά, ώστε ένα άτομο, το οποίο μπορεί να εκτεθεί στον ιό HIV, να μην κολλήσει.
Για το θέμα αυτό, βέβαια, μαθαίνουμε ότι ακόμη τα πράγματα στη χώρα είναι πολύ ανοργάνωτα, αν και υπάρχει η σχετική νομοθεσία. Παρόλα αυτά γίνεται μια σχετική «φιέστα».
Οι γνωρίζοντες το θέμα αναμένουν συγκεκριμένες τοποθετήσεις, αν και μάλλον θα υπάρξουν κάποιες γενικολογίες. Ο λόγος που γίνεται το event; Ε, ας μην πούμε ότι και αυτό είναι μια προεκλογική δέσμευση…

Η ειρωνεία του Μάριου Λαζανά

Οι παλαιότεροι συνάδελφοι τον γνωρίζουν πολλά χρόνια, καθώς θεωρείται expert στα θέματα του έιτζ. Οι νεότεροι τον μάθανε ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την COVID-19.
O λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς είναι ένας από τους καλύτερους επιστήμονες στον τομέα του και εργάζεται πλέον στην ιδιωτική υγεία. Είναι η «ψυχή» στον χώρο της αντιμετώπισης του έιτζ και του HIV και σ’ αυτόν δίνονται τα εύσημα για τα σχετικά συνέδρια – σήμερα ξεκινά το 34ο.
Απλά δεν θα είμαστε ως μέσα επικοινωνίας και χαλαροί μαζί του, όταν μιλά με ειρωνεία και όταν είναι απόμακρος. Μπορεί να φταίνε κάποιοι δημοσιογράφοι, αλλά δεν πρέπει να μας βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Λίγα insights ακόμη

Στον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) ανέλαβε δράση ο γιατρός και για χρόνια σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας Ελευθέριος Θηραίος. Αξιόλογος επιστήμονας και ελπίζουμε να «ξεκουνήσει» τον Οργανισμό.
Κύριοι κύριοι Πλεύρη και Σκυλακάκη, κάτι εκατομμύρια ευρώ για τα εμβόλια (όχι για COVID-19), πού στην ευχή βρίσκονται; Ακούμε ότι προβληματίζονται οι φαρμακευτικές.
Ως ανέκδοτο ακούστηκε τελικά η απόφαση του Θάνου Πλεύρη ότι θα πρέπει ο ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, για το αν είναι υπεύθυνες για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων. Σαν να είπε στον Οργανισμό «μήπως πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας;».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.