Σεξ: Δεν θα πιστέψετε ποιοι έκαναν περισσότερο σεξ στην καραντίνα

Έρευνα – έκπληξη. Δεν θα πιστέψετε ποιοι έκαναν περισσότερο σεξ στην καραντίνα. Πάντως σίγουρα όχι αυτοί, που φαντάζεστε.

Παρότι η κρατούσα άποψη θέλει η σεξουαλική δραστηριότητα να έκανε “βουτιά” τους μήνες της καθολικής απαγόρευσης, στην καραντίνα, αποδεικνύεται ότι υπήρξαν κάποιοι, που εκμεταλλεύτηκαν τις περιστάσεις, με την παραμονή στο σπίτι και “του έδωσαν και κατάλαβε”.

Μιλάμε για άνδρες, που έχουν στυτική δυσλειτουργία, οι οποίοι “πήραν το αίμα τους πίσω”, απογειώνοντας τις πωλήσεις των φαρμάκων για τη στύση.

Αυτό διαπίστωσε μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, τα ευρήματα της οποίας δημοσίευσε το περιοδικό Journal of Internal Medicine.

Στα ύψη οι πωλήσεις των χαπιών για τη στύση

“Η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων συνδέεται με τον ψυχοκοινωνικό ιστό της κοινωνίας”, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Benjamin Davies, MD, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh.

“Είδαμε μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας για καθημερινή χρήση, κάτι που υποδηλώνει ότι μερικοί άνθρωποι έκαναν πιο αυθόρμητο σεξ από ποτέ. Με τους συντρόφους τους στο σπίτι, ήθελαν να είναι πάντα έτοιμοι”.

Σε μια ανασκόπηση των δεδομένων από τις Εθνικές Προοπτικές Πωλήσεων των ΗΠΑ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων καθημερινής χρήσης για τη στυτική δυσλειτουργία, όπως η ταδαλαφίλη και όχι μόνο φυσικά, αυξήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020, οπότε ξεκίνησαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Στόχος επετεύχθη

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα ποσοστά πωλήσεων των ευρέως διαθέσιμων φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία ως δείκτη, προκειμένου να δουν αν και κατά πόσο επηρεάστηκε η σεξουαλική δραστηριότητα το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνέχεια σύγκριναν τις αλλαγές στις τάσεις των πωλήσεων πριν από την πανδημία, πριν από τον Μάρτιο του 2020 και μετά την κήρυξη της πανδημίας, μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Για να μετρήσουν τις πιθανές διακυμάνσεις των πωλήσεων φαρμάκων, λόγω άλλων παραγόντων, όπως η ευκολία πρόσβασης στα φαρμακεία, οι ερευνητές παρακολούθησαν τις πωλήσεις φαρμάκων για ουρολογικές παθήσεις, τα οποία δεν άλλαξαν τους μήνες μετά την κήρυξη της πανδημίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι επιστήμονες διαπίστωσαν, μετά από μια μικρή μείωση των πωλήσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ότι, έκτοτε, οι πωλήσεις φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας σημείωσαν σταθερή αύξηση.

Οι πωλήσεις της ταδαλαφίλης, ειδικότερα – ενός φαρμάκου με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια δράσης, που προορίζεται για καθημερινή χρήση, ώστε να βοηθήσει στην αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα – σχεδόν διπλασιάστηκαν το διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

“Οι αλλαγές στις πωλήσεις φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας μπορούν να αναδείξουν σημαντικά προβλήματα, που επηρεάζουν τη γενική ευημερία των ανθρώπων”, δήλωσε ο καθηγητής Davies.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Οι 5+2 τρόποι να απολαύσετε το σεξ

Από ποιο σεξουαλικό νόσημα κινδυνεύουν οι άνδρες που δεν έχουν χάσει την παρθενιά τους

Σεξ: 9+1 τρόποι για να ενισχύσετε τη λίμπιντό σας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.