Από ποιο σεξουαλικό νόσημα κινδυνεύουν οι άνδρες που δεν έχουν χάσει την παρθενιά τους

Υπάρχει ένα σεξουαλικό νόσημα που απειλεί ακόμα και τους άνδρες που δεν έχουν χάσει την παρθενιά τους.

Η βεβαιότητα των επιστημόνων μετά από έρευνες για την μολυσματικότητα της πιο συχνής σεξουαλικής μεταδιδόμενης ασθένειας και στα κορίτσια που δεν είχαν ερωτικές επαφές, ισχύει πλέον και για τους άνδρες.

Επιστημονικά δεδομένα από άνδρες που δεν είχαν ερωτικές επαφές δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς είχε ήδη αποκτήσει τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, τον γνωστό HPV, ο οποίος έχει συνδεθεί με την εμφάνιση κονδυλωμάτων και διαφόρων μορφών καρκίνου. Μια μελέτη στο περιοδικό Infectious Diseases εξηγεί ότι οι άνδρες που δεν είχαν ποτέ ερωτικές επαφές μπορεί να προσβληθούν από τον ιό HPV, μέσω «μη διεισδυτικής ερωτικής πράξης», όπως η επαφή των γεννητικών οργάνων ή η επαφή των χεριών με τα γεννητικά όργανα.

Παρόλο που προηγούμενη έρευνα έχει διερευνήσει την εμφάνιση του HPV σε γυναίκες παρθένες, η νέα μελέτη είναι η πρώτη που εξετάζει τα ποσοστά στους άνδρες.

«Ο εντοπισμός του HPV σε αυτόν τον πληθυσμό δεν ήταν εντελώς έκπληξη, αλλά ενισχύει την άποψη ότι ο εμβολιασμός έναντι του HPV δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη μόνο στο πλαίσιο της σεξουαλικής συμπεριφοράς», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Alan Nyitray από το Πανεπιστήμιο του Τέξας .

Μια ομάδα 4123 ανδρών που κατοικούσαν στη Βραζιλία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούνταν κάθε 6 μήνες για 2 χρόνια. Από αυτούς, 87 άνδρες ηλικίας 18 έως 70 ετών δήλωσαν παρθένοι.

Τα ποσοστά επίπτωσης για οποιαδήποτε μόλυνση από HPV μεταξύ των ανδρών που ήταν παρθένοι και ξεκίνησαν τις ερωτικές επαφές και εκείνων που δεν τις ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της μελέτης ήταν 26,2 και 14,6 περιπτώσεις ανά 1000 άτομα, αντίστοιχα.

Μετά τη διεισδυτική έναρξη του σεξ, το 45,5% των ανδρών απέκτησαν HPV εντός 24 μηνών.

Ειδικότερα, μεταξύ των ανδρών που άρχισαν να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της μελέτης, περισσότερο από το ένα τέταρτο είχε προσβληθεί από τον ιό HPV εντός ενός έτους και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είχαν HPV εντός δύο ετών.

«Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την άμεση απόκτηση του ιού HPV μετά το σεξουαλικό ντεμπούτο των ανδρών και γι αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο εμβολιασμός έναντι του HPV πριν από την έναρξη των σεξουαλικών επαφών», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Zhiyue Liu από το Τμήμα Επιδημιολογίας, Ανθρώπινης Γενετικής και Περιβαλλοντικών Επιστημών, του Κέντρου Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Διαβάστε επίσης

Αντισύλληψη στην εφηβεία και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Όταν το σεξ κάνει κακό στα μάτια

Σεξ, καλό φαγητό και δύο ακόμη «φάρμακα» για γερό μυαλό

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.