Με αυτά τα τρία είδη χορού καις περισσότερες θερμίδες και από το τρέξιμο

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς πως ο χορός εκτός από μία μορφή διασκέδασης κι εκτόνωσης από το άγχος, είναι και μία πολύ καλή μορφή γυμναστικής. Μάλιστα, οι επιστήμονες από το University of Brighton, με βάση τις έρευνές τους μας προτρέπουν να λικνιστούμε στους ρυθμούς της μουσικής για να χάσουμε κιλά! Με τα τρία είδη χορού που θα δούμε παρακάτω, καις περισσότερες θερμίδες και από το τρέξιμο.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει ότι, με τον χορό αποβάλλουμε την κόπωση και «καίμε» περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι με τα απαιτητικά αθλήματα όπως ποδηλασία, κολύμπι και τρέξιμο.

Τα τρία είδη χορού που καις θερμίδες

“Με τον χορό δημιουργούνται θετικά συναισθήματα ενώ απομακρύνονται τα αρνητικά”, υποστηρίζουν οι ερευνητές και μας προτείνουν τρία είδη χορού για να χάσουμε κιλά πιο γρήγορα: Τον μοντέρνο χορό, τον street χορό και τον swing χορό!

Στη μελέτη συμμετείχαν 15 χορευτές από την ακαδημία χορού «City Academy» του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν διάφορα μαθήματα χορού. Οι επιστήμονες μελέτησαν τον καρδιακό παλμό, την απόσταση που είχαν διανύσει χορεύοντας, την ενέργεια που είχαν καταναλώσει αλλά και την ψυχολογική τους κατάσταση.

Στο τέλος διαπίστωσαν πως οι χορευτές που έκαναν μοντέρνο, street και swing χορούς, είχαν κάψει περισσότερες θερμίδες απ’ όσους έκαναν τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι. Συγκεκριμένα, με μισή ώρα χορό καταναλώνει κανείς 293 θερμίδες, τρέχοντας 264 θερμίδες και κολυμπώντας 249 θερμίδες.

“Αν και ο χορός θεωρείται πιο απαιτητικός και το τρέξιμο πιο εύκολο, με υπομονή και εξάσκηση τα αποτελέσματα είναι εμφανή αρκετά γρήγορα”, υποστηρίζουν οι ερευνητές!

Διαβάστε επίσης

Παππάς: Από τον Όρθρο και την Κράκεν στη… Λερναία Ύδρα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Συλλόγους Ασθενών

Για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από τα φουρνακιά νυχιών, προειδοποιεί νέα μελέτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.