Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους Συλλόγους Ασθενών

Η συνεχής στήριξη όλων των Συλλόγων Ασθενών της χώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα στον πυρήνα κάθε δράσης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας. Για τον λόγο αυτόν, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ξεκινά να παρέχει στους συλλόγους ασθενών, δωρεάν κύκλο 16 υβριδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών Patient Hub Networking.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τετράμηνο του 2023, στην Οδό Ευριπίδου 36, 1ος όροφος, με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης και βασικές θεματικές θα είναι η Πολιτική Υγείας & το Φάρμακο και η Ανάπτυξη Δεξιοτήτων.

Πρώτη Θεματική Ενότητα: Πολιτική Υγείας & Φάρμακο

Δημόσια Υγεία
Έρευνα και μέτρηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας
Μητρώα & Θεραπευτικά πρωτόκολλα
Βιοηθική
Η σημασία των κλινικών μελετών
Κλινικές πρακτικές & κανονιστικό πλαίσιο
Οικονομικά της Υγείας & Φαρμακευτική Πολιτική
Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας στο Φάρμακο & Health Devices

Δεύτερη Θεματική Ενότητα: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

Διαχείριση & Οργάνωση σωματείου/ΜΚΟ
Δημιουργία δικτύου εθελοντών
Μείγμα χρηματοδότησης
Σχεδιασμός Προγραμμάτων
Μάρκετινγκ και επικοινωνία
Διαχείριση Social Media
Public Speaking
Storytelling

Όλοι μαζί μαθαίνουμε περισσότερα, επισημαίνει η Ένωση Ασθενών και καλεί τους Συλλόγους να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα υβριδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο «Patient Hub Networking» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα διαχείρισης την «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και εταίρους τη «Humane» και το «Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από́ την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού́ μηχανισμού́ του Ευρωπαϊκού́ Οικονομικού́ Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού́ ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή́ των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά́ και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από́ κοινού́ το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε επίσης 

Το Ψυχικό της Ράπτη, το Κολωνάκι του Πλεύρη και η Κερατέα του Τρύφων

Πλεύρης – Βουλή: Έλεγχος σε 9 πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες για αποθέματα και ελλείψεις φαρμάκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.