Πόσο ακριβής είναι ο αριθμός θερμίδων στο smartwatch

Ο αριθμός θερμίδων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα στοιχεία ενός smartwatch, και βλέπουμε πόσες θερμίδες καίμε σε πραγματικό χρόνο. Ο υπολογισμός βασίζεται στον βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR), ο οποίος είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να εκτελέσει τις πιο βασικές λειτουργίες όπως η αναπνοή, η πέψη και η κυκλοφορία του αίματος ενώ βρίσκεται σε ηρεμία.

Μόλις το wearable αποκτήσει το BMR σας, θα μπορεί στη συνέχεια να παρακολουθεί με ακρίβεια τη χρήση της ενέργειας παρακολουθώντας τον καρδιακό σας ρυθμό και χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο για τη μέτρηση των κινήσεών σας.

Το να έχετε διαθέσιμα ακριβή στατιστικά στοιχεία ενεργειακής δαπάνης στον καρπό σας ή σε μια εφαρμογή είναι απίστευτα πολύτιμο όταν υπολογίζετε τις καλύτερες ώρες για άσκηση. Ο αριθμός θερμίδων του fitness tracker παρέχει τα δεδομένα που χρειάζεστε για να σχεδιάσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα άσκησης και διαχείρισης βάρους.

Έτσι, το smartwatch υπολογίζei τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται υπολογίζοντας την ενεργειακή σας δαπάνη. Διαφορετικές μάρκες χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους αισθητήρων στις συσκευές τους, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν ως προς την ευαισθησία και να επηρεάσουν την ακρίβεια του μετρητή θερμίδων στο ρολόι σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η παρακολούθηση θερμίδων βασίζεται πάντα σε εκτιμήσεις, εκτός εάν πάτε σε ένα εργαστήριο και έχετε όλα τα στατιστικά δεδομένα σας καταγεγραμμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Υπάρχουν επίσης διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ακρίβεια του μετρητή θερμίδων στα wearables:

  • Αλγόριθμος. Κάθε εταιρεία παρακολούθησης φυσικής κατάστασης χρησιμοποιεί τον δικό της αλγόριθμο για την επεξεργασία των ακατέργαστων δεδομένων που συλλέγονται από τους αισθητήρες στο ρολόι σας. Στη συνέχεια, αυτά τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία για να σας δώσουν τις μετρήσεις.
  • Φυσιολογία. Όλοι έχουμε διαφορετικά σώματα. Π.χ. δύο άτομα που έχουν το ίδιο ύψος και βάρος, μπορεί να κάψουν θερμίδες με διαφορετικό ρυθμό. Οι περισσότερες μετρήσεις θερμίδων του fitness tracker βασίζονται στον γενικό πληθυσμό και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν μεμονωμένες διαφορές.
  • Εφαρμογή. Η ακρίβεια παρακολούθησης θερμίδων μπορεί επίσης να εξαρτάται από τη θέση που το έχετε, όταν πρόκειται για δαχτυλίδι ή ρολόι. Φορέστε το smartwatch σας άνετα ακριβώς πάνω από το κόκκαλο του καρπού σας. Φορέστε το έξυπνο δαχτυλίδι χωρίς να γλιστράει. Ωστόσο, το μέγεθος του καρπού, το σχήμα των δακτύλων ή οι τύποι κινήσεων των χεριών και των δακτύλων δεν λαμβάνονται υπόψη και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ακρίβεια των μετρήσεων.

Πόσο ακριβής είναι ο αριθμός θερμίδων στο smartwatch

Επειδή η ακρίβεια θερμίδων που καίτε θα είναι πάντα μια εκτίμηση, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να θεωρείτε ως απόλυτο δεδομένο τις μετρήσεις ενεργειακών δαπανών.

Κάθε άτομο είναι μοναδικό και χρησιμοποιεί την ενέργεια με διαφορετικό τρόπο, επομένως χρησιμοποιήστε το wearable σας ως οδηγό για την εξέλιξη της φυσικής κατάστασης.

Να θυμάστε ότι τα wearables δεν λαμβάνουν υπόψη τη μυϊκή μάζα. Πιο δυνατοί μύες ισοδυναμούν με υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό, άρα με καύση υψηλότερου αριθμού θερμίδων. Έτσι, ακόμα κι αν έχετε υπέροχο μυϊκό σύστημα, θα μπορούσατε να λαμβάνετε τις ίδιες πληροφορίες για τις θερμίδες με ένα άτομα που έχει το ίδιο ύψος, βάρος και φύλο με εσάς, αλλά με πιο αδύναμο μυικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης

“Πρεμιέρα” για τα απογευματινά χειρουργεία: Από τη Θεσσαλονίκη το “πράσινο φως”, τα επόμενα βήματα

Οι εκκρεμότητες και το νομοσχέδιο, η μεγάλη αποχώρηση και τα υπερσυνέδρια

Πρωτοποριακή θεραπεία εφαρμόστηκε σε 15 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.