Γιατρός που είναι βιολογικά 20 χρόνια νεότερος, τρώει καθημερινά αυτές τις 5 τροφές

Ο γιατρός και ειδικός στη μακροζωία Δρ Mark Hyman, 63 ετών, καταναλώνει καθημερινά πέντε συγκεκριμένες τροφές και λέει ότι είναι βιολογικά 20 χρόνια νεότερος, χάρη στην καθημερινή του ρουτίνα και τις διατροφικές του συνήθειες.

Στο βιβλίο του που έγινε μπεστ σέλερ “Young Forever: The Secrets to Living Your Longest, Healthiest Life” υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιο έλεγχο στον ρυθμό με τον οποίο γερνούν και, ως εκ τούτου, στην ποιότητα ζωής των τελευταίων ετών.

Είναι βιολογικά νεότερος

Οι πέντε τροφές που τρώει καθημερινά ο Δρ Mark Hyman για να «διασφαλίσει την υγεία μου και να διασφαλίσει ότι θα ζήσω μια μακρά και υγιή ζωή», όπως αναφέρει είναι:

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κ.λπ., είναι πλούσια σε φυτοθρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για τη μείωση της φλεγμονής και του κινδύνου καρκίνου. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη.
«Όλο αυτό το υλικό περιέχει ενώσεις που ενεργοποιούν τις οδούς κυτταρικής αποτοξίνωσης που βελτιστοποιούν την επίδραση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων», λέει ο Hyman στο TikTok, ο οποίος τρώει ένα ή δύο φλιτζάνια από αυτά τα λαχανικά κάθε μέρα.

Ελαιόλαδο

Ο Hyman λέει ότι δίνει προτεραιότητα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κάθε μέρα. Το υγιές λίπος από το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν τον κινδύνο χρόνιων παθήσεων.

Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες , το οποίο βλάπτει την υγεία του εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσει νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, όπως κάσιους, αμύγδαλα και καρύδια, έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη, καθώς και με βελτίωση της υγείας και της διάρκειας ζωής, λέει ο Hyman. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι και να παραμένουν γεμάτοι ενέργεια.

Μούρα

Τα μούρα περιέχουν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών, τα οποία μπορούν να «ενεργοποιήσουν τις οδούς μακροζωίας», λέει ο Hyman. Μπορούν επίσης να διατηρήσουν το έντερο υγιές, να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και, ως εκ τούτου, να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και άλλες απειλητικές για τη ζωή χρόνιες παθήσεις.

Πράσινο τσάι

Αν και το τσάι δεν είναι τεχνικά τρόφιμο, εξακολουθεί να είναι ένα βασικό μέρος της ημέρας του Hyman. Πέρα από την ηρεμιστική αίσθηση ενός ζεστού φλιτζανιού τσαγιού, το ρόφημα μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από ασθένειες και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γεράσουν καλά.

Όταν ο Hyman βρισκόταν στην Ικαρία, μια από τις Μπλε Ζώνες του πλανήτη, τις γεωγραφικές περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής- παρατήρησε τους κατοίκους να πίνουν συχνά τσάι από άγριο φασκόμηλο, προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Μητέρα πρόσφερε το μισό της ήπαρ στον γιό της – “Έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί μου”

ΙΦΕΤ: Τι θα κάνει ο Ά. Γεωργιάδης για να μειωθούν οι δαπάνες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.